تیزرینگ
تیزرینگ
هر آنچه در مورد فناوری شارژ بی‌سیم Qi2 باید بدانید

هر آنچه در مورد فناوری شارژ بی‌سیم Qi2 باید بدانید

هر آنچه در مورد فناوری شارژ بی‌سیم Qi2 باید بدانید

در ژانویه سال 2023، کنسرسیوم برق بی سیم (WPC) استاندارد Qi2 را معرفی کرد که یک به روز رسانی بزرگ برای استاندارد شارژ بی سیم Qi است. لازم به ذکر است که یک دهه از ظهور این فناوری در گوشی های هوشمند می گذرد و اکنون این کنسرسیوم امیدوار است با معرفی فناوری شارژ بی سیم Qi2، بزرگترین مشکلات مرتبط با این فناوری را برطرف کند.

اپل نقش مهمی در توسعه فناوری شارژ بی سیم Qi2 ایفا کرد. به ویژه، اپل در حال همکاری نزدیک با WPC است تا فناوری مگ‌سیف خود را در این استاندارد جدید بگنجاند. این ویژگی به طیف وسیع تری از تجهیزات جانبی اجازه می دهد تا در آینده از این ویژگی بهره مند شوند. به طور کلی انتظار می رود این فناوری مزایای زیادی را برای کاربران به همراه داشته باشد و در ادامه به دلایل اهمیت زیاد آن می پردازیم.

فناوری شارژ بی‌سیم Qi2 چیست؟

مهم ترین ارتقای این فناوری نسبت به نسل قبل، تغییر در طراحی قسمت مغناطیسی آن است و حالا به لطف نقش اپل، حلقه آهنربا به گجت اجازه می دهد تا به طور دقیق با سیم پیچ پد شارژ همراستا شود. . برای درک اینکه چرا این ویژگی بسیار مهم است، باید در مورد نحوه عملکرد شارژ بی سیم صحبت کنیم.

به زبان ساده، فناوری شارژ بی‌سیم مبتنی بر قانون القای الکترومغناطیسی است. در داخل پد شارژ بی‌سیم، یک سیم‌پیچ مسی دیده می‌شود. زمانی که پد شارژ را به برق وصل می‌کنید، با عبور جریان الکتریکی از سیم‌پیچ، یک میدان مغناطیسی ایجاد می‌شود. در این بین، گوشی‌های دارای این قابلیت، در پنل پشتی خود دارای سیم‌پیچ هستند. زمانی که گجت موردنظر را روی پد شارژ بی‌سیم قرار می‌دهید، میدان مغناطیسی ایجاد شده در پد شارژ، جریان برق را به سیم‌پیچ موجود در گوشی یا گجت موردنظر انتقال می‌دهد.

همانطور که میبینید، ایده‌ی اصلی مربوط به این فناوری اصلا پیچیده و عجیب و غریب نیست اما در این میان باید خاطرنشان کنیم که با افزایش فاصله‌ی بین سیم‌پیچ‌ها، بازده انتقال نیرو کاهش پیدا می‌کند. به طور مشخص، احتمالا متوجه شده‌اید که بعد از جدا کردن گوشی از پد، فرایند شارژ به سرعت متوقف می‌شود. با توجه به همین موضوع، اگر سیم‌پیچ‌ها در یک راستا نباشند، سرعت شارژ کاهش پیدا می‌کند. در تصویر پایین می‌توانید هر دو حالت را مشاهده کنید:

در فناوری شارژ بی‌سیم Qi2، مگنت‌ها به گوشی اجازه می‌دهند که دقیقا هم‌راستا با سیم‌پیچ پد شارژ قرار بگیرند. در ضمن باید به کاهش گرمای بدنه‌ی گوشی در این فناوری هم اشاره کنیم که این موضوع در بلندمدت برای سلامت باتری گوشی اهمیت زیادی دارد.

در ضمن حلقه‌ی مگنتی این فناوری مانند قابلیت مگ‌سیف اپل، به انواع و اقسام لوازم جانبی اجازه می‌دهد که به راحتی به پنل پشتی گوشی بچسبند. به عنوان مثال برای آیفون‌های دارای این مشخصه، محصولاتی مانند سه‌پایه، کیف پول و حتی فن مبتنی بر مگ‌سیف ارائه شده که به لطف این فناوری، گوشی‌های اندرویدی هم می‌توانند از آن بهره ببرند.

تغییرات فناوری Qi2 نسبت به Qi

تغییرات فناوری Qi2 نسبت به Qi

حال پس از توضیح در مورد نوار مگنتی این فناوری باید به سایر بهبودهای انجام شده اشاره کرد. اگرچه این فناوری در حال حاضر دارای محدودیت سرعت 15 وات مشابه نسل قبلی است، اما انتظار می رود با گذشت زمان سرعت شارژ را افزایش دهد.

یکی از مقامات ارشد کنسرسیوم WPC در یکی از مصاحبه های خود گفت که تا اواسط سال 2024، این فناوری می تواند سرعت شارژ را بهبود بخشد. لازم به ذکر است که این فناوری در ابتدا تنها از تلفن های بی سیم و هدفون پشتیبانی می کند اما بعداً از ساعت های هوشمند و تبلت ها نیز پشتیبانی خواهد کرد.

فناوری شارژ بی سیم Qi2 استانداردهای سخت گیرانه تری دارد. تولیدکنندگانی که می خواهند از این فناوری استفاده کنند باید مجوزهای مورد نظر را دریافت کنند و در نهایت تنها محصولات دارای مجوز می توانند از لوگوی این فناوری استفاده کنند. بنابراین کاربران به راحتی می توانند بین محصولات دارای فناوری مجاز انتخاب کنند و شناسایی محصولاتی که مجوزهای لازم را دریافت نکرده اند آسان تر است. از سوی دیگر کنسرسیوم WPC اعلام کرد که اندازه و قدرت  مگنت‌ها را مشخص می کند تا گوشی ها محکم به پد شارژ متصل شوند. به طور کلی، این کنسرسیوم می خواهد کنترل بیشتری نسبت به نسل قبلی اعمال کند تا کاربران تجربه کاربری بهتری داشته باشند.

یکی دیگر از محدودیت های این فناوری، امکان جلوگیری از انتقال شارژ از شارژرهای ناسازگار است. بنابراین، همچنان می‌توانید با خیال راحت از شارژرهای ساخت شرکت‌های معروف استفاده کنید، اما ممکن است گوشی مورد نظر از پدهای شارژ بی‌کیفیت، شارژ را متوقف کند.

کدام گوشی‌ها و شارژرها از Qi2 پشتیبانی خواهند کرد؟

گوشی های سری آیفون 15 اولین گوشی های مبتنی بر فناوری شارژ بی سیم Qi2 هستند. البته حتی این گوشی ها نیز هنوز مجوز نهایی را دریافت نکرده اند و انتظار می رود در آینده قابلیت استفاده از این قابلیت را نیز دریافت کنند. به طور خاص، کنسرسیوم WPC اعلام کرد که هنوز هیچ گوشی هوشمندی تایید نهایی برای استفاده از این ویژگی را دریافت نکرده است.

این کنسرسیوم حدود 400 عضو دارد و تقریبا تمامی برندهای معروف فعال در بازار موبایل در این کنسرسیوم فعال هستند. بر اساس گزارش های منتشر شده به نظر می رسد در سال 2024 گوشی های متعددی با این فناوری وارد بازار شوند.شرکت های معروفی مانند Anker و Belkin شارژرهایی برای این فناوری عرضه کرده اند.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *