تیزرینگ
تیزرینگ
با انواع سیستم‌ روشنایی در خودروهای جدید آشنا شوید

با انواع سیستم‌ روشنایی در خودروهای جدید آشنا شوید

با انواع سیستم‌ روشنایی در خودروهای جدید آشنا شوید

خودروها طوری طراحی شده اند که در تمام طول روز راندن شوند و افراد در طول دوره‌های آموزش رانندگی این مورد را می‌آموزند. با این حال، رشد انسانی او را از محدودیت ها رها می کند و به او اجازه می دهد تا غیرممکن ها را ممکن کند. یکی از این موارد غیرممکن، رانندگی در شب است که با کمک روشنایی گسترده جاده ها و استفاده از سیستم های روشنایی مدرن در خودروها امکان پذیر شده است.

در اصل، چراغ‌های خودرو، مانند فانوس‌های درشکه‌ها، تنها وظیفه روشن‌کردن مسیر پیش‌رو را بر عهده داشتند و البته این کار را با حداقل دقت انجام می‌دادند. با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی، سیستم روشنایی در خودروها نیز به روز شده و در کنار آن وظایف این سیستم نیز افزایش یافته است. در این مقاله به بررسی انواع سیستم های روشنایی در خودروهای جدید می پردازیم و نگاهی بیشتر به این تجهیزات خواهیم داشت. اگر می خواهید نکات جالبی در مورد سیستم روشنایی خودروهای مدرن بیاموزید، با ما همراه باشید.

چراغ‌های تطبیقی (AFS)

یکی از مشکلاتی که هنگام رانندگی در جاده های پر پیچ و خم وجود دارد، کمبود نور هنگام پیچیدن به پهلو است. با توجه به اینکه جاده های فرعی همیشه پیچ های تند دارند و از نور ضعیفی استفاده می کنند، این مشکل رانندگان را در این جاده ها آزار می دهد و باعث بروز حوادث ناگوار می شود.

در چراغ های معمولی خودرو، کاسه نور ثابت و با جهت حرکت خودرو هماهنگ می شود. بنابراین، هنگام چرخش، چراغ ها قادر به روشن کردن مسیر چرخش نیستند. در نتیجه اگر مانعی در جاده باشد، راننده آن را نمی بیند و تصادف می کند.

همه موارد فوق محققان را تشویق کرد تا راهی برای حل این مشکل بیابند. شرکت سیتروئن اولین سازنده ای بود که در سال 1968 چراغ های دوار را اختراع کرد و از آنها در سیتروئن DS استفاده کرد. این نوع سیستم روشنایی دارای کاسه چراغ متحرک است که با فرآیندی مکانیکی به فرمان متصل می شود و با حرکت فرمان جهت نورپردازی را تغییر می دهد. این سیستم سال ها مورد استفاده قرار گرفت تا اینکه شرکت جنرال موتورز آمریکا در سال 2009 نوع مدرن چراغ های تطبیقی ​​را وارد بازار کرد.

اتولایت (Auto Light)

بارها هنگام رانندگی در جاده ها و خیابان ها شاهد بوده ایم که برخی خودروها چراغ های خود را روشن نمی کنند و رانندگی در تاریکی باعث تصادف می شود. این عمل معمولا به دلیل حواس پرتی راننده اتفاق می افتد که عواقب آن غیر قابل تصور است. برای جلوگیری از این حوادث و ایمن سازی خودروها، خودروسازان سیستم روشنایی خودکار یا اتولایت را معرفی کرده اند.

سیستم روشنایی خودکار با سنسور نور کار می کند. این سنسور به طور مداوم روشنایی محیط را اندازه گیری می کند و زمانی که هوا تاریک می شود یا خودرو وارد محیطی تاریک مانند تونل می شود به طور خودکار چراغ ها را روشن می کند. به طور معمول، سیستم روشنایی خودکار توسط یک دکمه کنترل می شود و راننده می تواند در صورت لزوم، روشنایی خودکار را غیرفعال کند.

دیلایت (Daylight)

تاریخچه استفاده از دی‌لایت یا چراغ‌های روشنایی در روز به کشورهای شبه جزیره اسکاندیناوی برمی گردد. شرایط خاص در این کشورها و دوره های طولانی تاریکی رانندگان را ملزم می کند که در تمام طول سال با چراغ های روشن رانندگی کنند. چراغ های خودرو عاملی برای جلب توجه رهگذران و حیوانات در تاریکی بوده و حتی در تاریکی نسبی نیز مفید خواهد بود.

با این حال، تحقیقات اداره ایمنی ترافیک ایالات متحده نشان داده است روشن بودن چراغ‌های خودرو در طول روز سبب می‌شود تا عابرین پیاده توجه بیشتری به خودروها داشته باشند و احتمال تصادف کاهش یابد. به همین دلیل استفاده از چراغ‌های روشنایی در روز یا دیلایت در خودروها فراگیر شد. این چراغ ها معمولاً یک خط LED هستند که با روشن شدن خودرو فعال می شوند و تا روشن شدن چراغ ها روشن می شوند.

دیلایت (Daylight)

چراغ خوش‌آمدگویی (Logo Light)

چراغ خوش آمدگویی یکی از امکانات رفاهی خودرو است که در زیر درب خودرو نصب می شود و با ورود سرنشینان به داخل خودرو صحنه دلنوازی را ایجاد می کند. چراغ خوش آمدگویی با تکنولوژی لیزر کار می کند و نصب آن نیاز به دانش خاصی ندارد، بنابراین می توان آن را در مراکز دکوراسیون خودرو نصب کرد.

چراغ خوش آمدگویی معمولاً هنگام باز شدن درها، لوگوی سازنده خودرو را به صورت سه بعدی روی سطح زمین نمایش می دهد.  چراغ خوش‌آمدگویی بسیار کوچک است و همین امر باعث شد تا شاهد استفاده بیش از حد از آن در سایر قسمت های خودرو مانند زیر سپرها باشیم.

چراغ بدرقه (Follow me home )

چراغ بدرقه خودرو یکی از امکانات رفاهی رایج خودروهای امروزی است و با نام های مختلفی مانند چراغ بدرقه یا سیستم مشایعت تا درب منزل شناخته می‌شود. هدف این سیستم اطمینان از ایمنی و آرامش خاطر سرنشینان خودرو پس از پیاده شدن در تاریکی است و به افراد کمک می کند تا از خطرات احتمالی در مسیر خودرو به خانه مانند چاله ها و موانع ناخواسته آگاه شوند.

پس از خاموش کردن خودرو و چراغ‌های آن، اگر دسته راهنمای داخل فرمان را فشرده و نور بالا بزنید، چراغ‌های خودرو به مدت سی ثانیه روشن خواهند ماند تا سرنشینان فرصت داشته باشند از خودرو خارج شده و خود را به درب منزل برسانند. پس از سی ثانیه نیز چراغ‌های خودرو به طور خودکار خاموش می‌شوند. این آپشن اخیرا در برخی خودروهای داخلی نیز مورد استفاده قرار گرفته است.

 

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *