۸ راه حل ساده برای مشکل کار نکردن QR Code در اندروید
گاهی اوقات یک کد QR که در گوشیهای اندرویدی کار نمیکند، میتواند برای کاربران موبایل با مشکل مواجه شود. با این حال، این مشکل را می توان با راه حل های نرم افزاری مختلف حل کرد. در این مقاله 8 راه حل بسیار ساده را بررسی می کنیم.
کدهای QR به ما کمک می کنند تا خیلی سریع، آسان و به خصوص ایمن به اطلاعات زیادی در اینترنت دسترسی پیدا کنیم. امروزه در اکثر گوشی های هوشمند اندرویدی، تنها کاری که باید انجام دهید این است که دوربین گوشی را باز کرده، کد QR را اسکن کرده و سپس لینک مورد نظر را وارد کنید. همانطور که گفته شد، گاهی اوقات ممکن است به دلایلی عواملی دست در دست یکدیگر میدهند تا کد QR روی موبایل کار نکند. بنابراین در ادامه این مقاله به دنبال راه حل هایی خواهیم بود که مشکل کار نکردن کد QR در گوشی های اندرویدی را یک بار برای همیشه حل کند.
۱. بررسی کد QR
اگر کد QR واضح و به خوبی شکل گرفته است، مشکلی در اسکن کد QR ندارید. با این حال، یک کد محو یا مخدوش ممکن است به راحتی اسکن نشود. بنابراین، ابتدا باید کد QR را برای این کار بررسی کنید و در صورت لزوم کد را تمیز کنید. همچنین نور زیاد یا نور خیلی کم و شاید وجود سایه ها باعث مشکل کار نکردن کد QR شود.
۲. تلاش برای اسکن چند کد QR دیگر
اگر به نظر میرسد که کد QR در شرایط خوبی است، اما دوربین تلفن Android شما نمیتواند آن را اسکن کند، سعی کنید کدهای QR دیگر را اسکن کنید. حداقل به همین دلیل می توانید مطمئن باشید که این مشکل فقط مربوط به کد QR مربوطه است یا دوربین دستگاه شما واقعاً مشکل دارد.
همچنین این احتمال وجود دارد که کد QR مربوطه منقضی شده باشد یا در سناریویی نادرتر، سازندگان کد QR به دلایل زیبایی شناختی به اشتباه عملکرد کد مربوطه را غیرفعال کرده باشند. کدهای QR به طور طبیعی با استفاده از مربع های سیاه روی پس زمینه سفید ساخته می شوند، بنابراین اکثر اسکنرها می توانند کدها را به درستی اسکن کنند. اگر چه، طراحی رنگ کدهای QR به طور برعکسِ چیزی که گفته شده، موجب خواهد شد تا اسکنر گوشیهای اندروید نتوانند درست کار کنند. همچنین بهرهبرداری از مربعهای روشنتر روی یک پسزمینهی تاریکتر یا استفاده از دو رنگ شبیه به هم نیز به بروز این ایراد کمک میکند.
اگر دوربین گوشی نتواند هیچ کد QR را تشخیص دهد، به احتمال زیاد مشکل از گوشی است و کد QR معیوب نیست. با این اوصاف، جای نگرانی نیست و همچنان می توانید از چندین راه برای حل مشکل کار نکردن کد QR در گوشی اندرویدی خود استفاده کنید.
۳. پاک کردن لنزهای دوربین
یک راه آسان برای حل مشکل کار نکردن کد QR در گوشی اندروید پاک کردن لنز دوربین است. همانطور که عینک خود را با یک پارچه نخی تمیز می کنید، همین کار را با لنزهای گوشی خود نیز انجام دهید.
کثیفی، گرد و غبار و حتی اثر انگشت روی لنزهای دوربین تلفن همراه باعث می شود دوربین نتواند کد QR را به درستی اسکن کند. با تمیز کردن منظم لنز دوربین، می توانید در آینده نزدیک از این مشکل جلوگیری کنید.
۴. تنظیم فوکوس دوربین
اگر لنز دوربین گوشی خود را به درستی تمیز کرده اید و همچنان در اسکن کد QR مشکل دارید، بهتر است فوکوس دوربین را بررسی کنید. اکثر مواقعی که با مشکل کار نکردن کد QR مواجه می شوید، فوکوس دوربین درست نیست. تنها کاری که برای تنظیم فوکوس دوربین باید انجام دهید این است که دوربین را از کد مربوطه دور کرده یا به آن نزدیک کنید و سپس روی صفحه ضربه بزنید تا دوربین به طور خودکار فوکوس را تنظیم کند.
۵. بررسی برنامه دوربین گوشی
در این مرحله، شما باید خود برنامهی دوربین گوشی موبایل را چک کنید. در ابتدا بهتر است به این موضوع بپردازید که آیا اصلا قابلیت اسکن QR Code در برنامهی دوربین فعال است یا خیر. برای انجام این کار باید روی آیکون تنظیمات (Settings) ضربه زده و سپس دکمهی QR Code را بررسی کنید که روشن باشد.
اگر چه، یک دوربین دارای ایراد در اسکن کد QR با مشکل مواجه خواهد شد. در این مدل سناریو، معمولا دوربین دچار هنگ شده یا با کرشهای مداوم و وضوح بسیار بد تصویر، کاربر را کلافه خواهد کرد. در این حالت، بستن تمام برنامههای در حال اجرا، ریاستارت گوشی و سپس اجرای مجدد برنامهی دوربین شاید مشکل را حل کند.
اگر مشکل برطرف نشد، ممکن است سیستم عامل گوشی مشکل داشته باشد. در این شرایط بهتر است گوشی اندرویدی خود را آپدیت کنید. اگر مشکوک به خرابی سخت افزار دوربین یا گوشی هستید، بهتر است تلفن همراه خود را به یک متخصص خبره و مجرب موبایل نشان دهید.
اکثر تلفن های هوشمند مدرن دارای یک اسکنر در خود برنامه دوربین هستند. تنها کاری که باید انجام دهید این است که دوربین را به سمت کد مربوطه بگیرید و سپس منتظر بمانید تا کد خوانده شود. با این حال، در گوشیهای اندرویدی قدیمیتر، دوربین ممکن است نتواند بهطور خودکار کد QR را شناسایی و بخواند.
۶. استفاده از برنامه Google Lens
این روش را با راه اندازی برنامه Google و سپس ضربه زدن روی نماد دوربین در نوار جستجوی Google امتحان کنید. با راهاندازی برنامه Google Lens، دستگاه خود را به سمت کد QR بگیرید. این برنامه باید کد شما را بشناسد و سپس به صورت خودکار لینک را وارد کند.
همچنین می توانید اپلیکیشن گوگل لنز را از پلی استور برای گوشی اندرویدی خود دانلود و نصب کنید. اگر این برنامه نیز نتواند کد QR را تشخیص دهد، نرم افزارهای اسکن بارکد و QR مختلفی در اینترنت وجود دارد که کاملا رایگان هستند. با یک جستجوی ساده در فضای مجازی و پلی استور می توانید بهترین اسکنر کد QR را روی موبایل خود نصب کنید.
۷. بررسی مجوزهای برنامه
احتمالاً اصطلاحات مجوز و دسترسی به برنامه را در سیستم عامل اندروید شنیده اید. برای اینکه برنامههای اسکن کد QR به درستی کار کنند، برنامههای تلفن همراه شما به مجوزهای مهمی نیاز دارند. دوربین موبایل نیز از این قاعده مستثنی نیست. پس بهتر است مطمئن شوید که اپلیکیشن دوربین به مجوزهای لازم دسترسی دارد.
برای بررسی مجوزهای دوربین باید ابتدا به بخش تنظیمات (Settings) در گوشی اندروید بروید. سپس Apps یا عبارت Application Manager را پیدا کنید. به سراغ برنامهای بروید که قرار است از طریق آن کد QR را اسکن کنید. در مرحلهی بعد روی Permissions ضربه زده و مطمئن شوید تمام دسترسیهای مورد نیاز برای نرم افزار فعال شده است.
۸. بررسی فضای ذخیرهسازی دوربین
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که یک برنامه در محیط سیستم عامل اندروید از کار بیفتد. برای مثال، برخی برنامههای مشخص تا زمانی که مقدار مشخصی از فضای ذخیرهسازی مهیا نباشد به درستی کار نمیکنند. بنابراین، برخی از فایلهایی که نیاز ندارید را حذف کرده یا برنامههایی که نیاز ندارید را پاک کنید. همچنین بهتر است حافظهی کش (Cache) گوشی موبایل خود را هم پاک کنید.
در نهایت با ریاستارت کردن گوشی موبایل خود، رسما تمام برنامههای پسزمینه را ببندید تا فضای مورد نیاز برای فعالیت نرم افزارهای اساسی فراهم شود.
به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید