تیزرینگ
تیزرینگ
بررسی مشخصات فنی و آپشن‌های ساینا

بررسی مشخصات فنی و آپشن‌های ساینا

بررسی مشخصات فنی و آپشن‌های ساینا

تولید در بسیاری از کارخانجات خودروسازی در دنیا بر اساس توسعه و پیشرفت است و اگر خودرویی در کارخانه خودروسازی تولید می شود، خودروهای بعدی همان شرکت باید از همه لحاظ توسعه پیدا کنند، چه از نظر فنی و چه از نظر امکانات.

در بسیاری از خودروهای تولید شده در سایپا، مشخصات فنی و کیفیت محصولات تغییر چندانی نمی کند و به همین دلیل خودرویی مانند ساینا نسبت به خودروهای قبلی این شرکت مانند تیبا پیشرفت چندانی نداشته است.

ساینا به عنوان یک خودرو اقتصادی و ارزان‌قیمت در بازار ایران شناخته می‌شود که تجربه سواری با آن در حد متوسط به‌شمار می‌آید، از نظر مشخصات فنی تفاوت چندانی با تیبا ندارد اما در عین حال، طراحی کابین آن به‌روزتر از محصولات قبلی این خودروسازی است و همچنین شتاب اولیه خوبی دارد و هزینه نگهداری از آن نیز مناسب است. حتی نسخه فول آپشن و نمونه اتوماتیک این محصول نسبت به ساینا معمولی و تولیدات قبل سایپا، بیشتر مورد توجه قرار گرفته و این موارد، ساینا را به خودرویی پرطرفدار تبدیل کرده است.

برای آشنایی بیشتر با این خودرو، در این مقاله در مورد طراحی بیرونی، کابین، مشخصات فنی، امکانات و آپشن ها و همچنین مزایا و معایب این خودرو صحبت خواهیم کرد.

طراحی ظاهری ساینا

در طراحی ساینا سایپا ناهماهنگی های تیبا را برطرف کرده و شاهد ظاهری زیبا، هماهنگ و جوان پسندتر در این خودرو هستیم.

طراحی ساینا تغییرات و تحولاتی را در مواردی مانند سپر جلو و همچنین شیب درب کاپوت شاهد بوده است. تغییر در طراحی سپر این خودرو باعث بهبود ظاهر این خودرو نسبت به تیبا شده است. شیب درب کاپوت نیز برای بهبود استانداردهای تصادف عابر پیاده ساخته شده است که برای ایمنی افراد بسیار مهم تلقی می شود.

طراحی قسمت عقب ساینا نیز نسبت به تیبا تغییرات زیادی کرده است و مواردی مانند تغییر در طراحی چراغ ها و زاویه این قسمت از خودرو باعث شده است نمای عقب این خودرو زیباتر به نظر برسد. نسبتا تهاجمی

در طراحی درب صندوق و سپر نیز ساپیا از برخی محصولات مدرن مانند سوزوکی کیزاشی و تویوتا یاریس الهام گرفته شده است و این را می توان در نمای عقب این خودرو به وضوح مشاهده کرد.

در مجموع باید گفت که سایپا در طراحی این خودرو از استانداردهای روز صنعت خودرو استفاده نکرده است اما همچنان با توجه به قیمت مناسب این خودرو می توان آن را گزینه ایده آلی برای خرید خودرو دانست.

طراحی کابین ساینا

طراحی کابین ساینا

اگر ساینا، تیبا و پراید را از نظر طراحی کابین با هم مقایسه کنیم، متوجه می‌شویم که تفاوت این خودروها بیشتر در بخش بیرونی و طراحی ظاهری این خودروها بوده و خلاقیت خاصی در این محصول سایپا نیز نمی‌توان مشاهده کرد. اما در طراحی داشبورد و دیگر اجزای داخلیِ ساینا می‌توان گفت که، این خودرو ترکیبی زیباتر از نمونه‌ی دیده شده در تیبا و پراید دارد. اما نکته منفی در مورد ساینا، استفاده از پلاستیک سخت و نسبتا بی‌کیفیت در ساخت داشبورد، فرمان و دیگر ادوات این خودرو است.

این خودرو در نسخه های مختلفی طراحی شده است که نسخه پایه فاقد برخی آپشن ها و امکانات رفاهی است که از جمله آنها می توان به صفحه نمایش لمسی اشاره کرد. در نسخه مجهزتر ساینا، یک صفحه نمایش لمسی 7 اینچی به صورت عمودی بر روی داشبورد نصب شده است.

تا اینجا در مورد برخی از معایب کابین ساینا صحبت کردیم، اما باید به نکات مثبت آن نیز اشاره کنیم. یکی از نکات مثبت طراحی کابین ساینا، محل نشستن مناسب این وسیله نقلیه است که فضای مناسبی برای 4 سرنشین دارد که می تواند 5 نفر را نیز در خود جای دهد. صندوق عقب ساینا نیز 420 لیتر است که از برخی خودروهای هم کلاس و رقبا مانند 206 بزرگتر است.

از دیگر نکات مثبت طراحی داخلی ساینا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دسته‌بندی مناسب کلیدهای سیستم صوتی و تهویه مطبوع
  2. استفاده از کلید گردان با قاب فلزی
  3. کارایی بیشترِ دستگیره‌ی درهای جلو نسبت به تیبا

مشخصات فنی ساینا

یکی از مهم‌ترین ایراداتی از سایپا و محصولات آن، عدم بهبود و نوسازی در بخش فنی خودروهای جدید است. این مشکل در ساینا نیز دیده می شود و در قسمت فنی نیز ساینا همان موتور 1.5 لیتری تیبا هشت سوپاپ چهار سیلندر را دارد. بدین ترتیب توان خروجی موتور ساینا 87 اسب بخار و 128 نیوتن متر گشتاور است. تفاوت ساینا با تیبا استفاده از دو گیربکس است که یکی گیربکس 5 سرعته دستی و دیگری گیربکس اتوماتیک CVT است که در ساینا اتوماتیک وظیفه انتقال نیروی موتور به چرخ های جلو را بر عهده دارد.

شتاب صفر تا 100 ساینا با چنین مشخصات فنی و موتوری تقریبا معادل 12.8 ثانیه است که در نسخه اتوماتیک به حدود 1 تا 1.5 ثانیه خواهد رسید. میانگین مصرف سوخت ساینا حدود 7 لیتر در 100 کیلومتر است که در مدل اتوماتیک به بیش از 7.5 لیتر می رسد. در نسخه اتوماتیک ساینا فرمان برقی  و در ساخت نسخه دنده‌ای از جعبه فرمان هیدرولیک استفاده شده است.

در جدول زیر تمامی مشخصات فنی ساینا را مشاهده می کنید

محور محرکدیفرانسیل جلو
حجم موتور۱۵۰۳ سی سی
نوع موتورM15
حداکثر قدرت۸۷ اسب بخار در ۵۳۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور۱۲۸ نیوتن متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه
شتاب۱۲.۸ ثانیه (دنده‌ای) / ۱۳ ثانیه (اتومات)
حداکثر سرعت۱۷۵ کیلومتر بر ساعت (دنده‌ای) / ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت (اتوماتیک)
تعداد سیلندر۴
تعداد سوپاپ۸
انتقال قدرت۵ سرعته دستی / اتوماتیک CVT
مصرف سوخت ترکیبی۷ لیتر (دنده‌ای) / ۷.۵ لیتر (اتومات) در صد کیلومتر
استاندارد آلایندگییورو ۴
سیستم فرمانهیدرولیک (دنده‌ای) / برقی (اتومات)
سیستم تعلیق جلومک فرسون
سیستم تعلیق عقبمیله پیچشی
نوع بدنهسدان کوچک
نوع رینگفولادی / آلومینیومی
نوع شاسییکپارچه
ترمز جلودیسکی
ترمز عقبکاسه‌ای
طول۴۲۱۵ میلی‌متر
عرض۱۶۶۳ میلی‌متر
ارتفاع۱۴۸۴ میلی‌متر
فاصله بین چرخ‌های جلو۱۴۱۰ میلی‌متر
فاصله بین چرخ‌های عقب۱۴۱۰ میلی‌متر
فاصله بین محور جلو و عقب۲۴۱۰ میلی‌متر
وزن خالص۱۰۵۰ کیلوگرم (دنده‌ای) / ۱۰۸۵ کیلوگرم (اتوماتیک)
حجم مخزن سوخت۴۱ لیتر
قطر رینگ۱۴ اینچ
چرخ جلو و عقبR۱۴۱۸۵/۶۰
حجم صندوق عقب۳۷۰ لیتر
تعداد سرنشین۵ نفره

با بررسی مشخصات فنی ساینا در جدول بالا، می‌توان به این نتیجه رسید که این خودرو از نظر فنی تغییر محسوسی نسبت به تیبا نداشته است.

آپشن‌ها و امکانات ساینا

آپشن‌ها و امکانات ساینا

یکی از مهم ترین عواملی که محصولات سایپا را از یکدیگر متمایز می کند، امکانات و آپشن ها است. موارد زیر از جمله امکانات رفاهی و ایمنی موجود در ساینا هستند:

  • حسگر پارک عقب، ترمز ضد قفل ABS، توزیع نیروی ترمز EBD، ترمزهای جلو دیسکی، چراغ‌های مه شکن در هر دو انتها، فرمان هیدرولیک، سیستم صوتی با اسپیکرهای جلو – عقب به علاوه پورت USB، سی دی خوان، دو عدد کیسه هوا ویژه سرنشینان جلو، کمربند پیش‌کشنده، سیستم تهویه مطبوع دیجیتال، صندلی راننده و سرنشین با تنظیمات دستی، روکش صندلی پارچه‌ای، ایزوفیکس صندلی و آینه‌های جانبی با تنظیم برقی.

امکانات و آپشن های ساینا در نسخه های پیشرفته تر افزایش می یابد و مدل آپشن این خودرو دارای آپشن های بیشتری مانند سنسور پارک عقب، آینه های جانبی برقی، شیشه عقب برقی و تهویه دیجیتال است.

مزایا و معایب ساینا

ساینا مانند هر خودروی داخلی و خارجی مزایا و معایبی دارد. در ادامه به هر یک از این مزایا و معایب اشاره خواهیم کرد.

مزایای ساینا

از مزایای ساینا می توان به گستردگی نمایندگی های خدماتی در سراسر کشور، قیمت پایین، هزینه نگهداری پایین و امکانات مناسب در نسخه آپشنال (پلاس) اشاره کرد.

معایب ساینا

از جمله معایب ساینا نیز می‌توان کیفیت پایین، قدیمی بودن پلتفرم و پیشرانه، ایمنی و کندی عملکرد گیربکس در نسخه اتوماتیک اشاره کرد.

نتیجه‌گیری

ساینا یکی از محصولات سایپا است که در مدل ها و نسخه های مختلف تولید و روانه بازار می شود. اگر به دنبال پاسخ “کدام مدل ساینا بهتر است؟” هستید، باید گفت که تمامی نسخه های ساینا تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند و تنها در برخی قسمت ها مانند آپشن ها و امکانات با هم تفاوت دارند. خود خودروی ساینا از نظر فنی هیچ تفاوتی با سایر محصولات سایپا ندارد و مواردی مانند استهلاک پایین، قیمت مقرون به صرفه و برخی آپشن ها آن را به خودرویی محبوب در بین مردم تبدیل کرده است. پس اگر به دنبال خودرویی ارزان قیمت هستید و می خواهید هزینه نگهداری آن کم باشد، می توانید به خرید ساینا فکر کنید.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *