انواع دزدگیر خودرو و نکاتی برای انتخاب بهترین دزدگیر
درست است که اکثر خودروها با سیستم دزدگیر داخلی ساخته می شوند، اما شما می توانید با نصب یک سیستم دزدگیر که بر اساس آخرین تکنولوژی روز دنیا کار می کند، از خودروی خود بیشتر محافظت کنید. از آنجایی که بسیاری از سیستم های امنیتی قدیمی توسط سارقان باتجربه خودرو دور زده می شوند، داشتن یک سیستم هشدار به روز بسیار مهم است. با ما بمان؛ در زیر در مورد اهمیت و مزایای دزدگیر خودرو، انواع دزدگیر و عملکرد آن ها و همچنین نکاتی برای انتخاب بهترین دزدگیر خودرو صحبت خواهیم کرد.
اهمیت و مزایای دزدگیر خودرو
احتمال سرقت خودرو در برخی جاها بیشتر از جاهای دیگر است، اما سرقت خودرو چیزی است که در هر جایی ممکن است اتفاق بیفتد. از آنجایی که خودروی شما یکی از گران ترین دارایی های شماست، احتمالاً به نصب دزدگیر فکر کرده اید.
هدف اصلی دزدگیر خودرو جلوگیری از سرقت است. به این ترتیب یا دزدها را می ترساند یا ماشین را از کار می اندازد. البته کارایی سیستم های هشدار خودرو برای برآورده کردن انتظارات کافی نیست. حتی پیچیده ترین وسایل را می توان توسط مجرمان حیله گر دور زد. اما اگر یک سیستم ضد سرقت خوب روی خودرو نصب شده باشد:
- پیدا کردن ماشین در یک پارکینگ عمومی راحت تر است. فقط دکمه روی ریموت کنترل را فشار دهید تا سیستم امنیتی فعال شود و به شما اطلاع دهد که ماشین کجاست.
- آرامش بیشتری دارید و نگرانی کمتری در مورد سرقت ماشین دارید.
- در هر لحظه امکان نظارت بر خودرو را دارید. اکثر سیستمهای دزدگیر خودرو، اپلیکیشن گوشی هوشمند دارند. این ویژگی به کاربر امکان خاموش و روشن کردن دزدگیر از راه دور را میدهد. همچنین، در هرزمان میتوان بهطور کامل بر امنیت آن نظارت داشت.
- خطر سرقت خودرو کاهش می یابد. به خصوص اگر ماشینی دارید که در پارکینگ های عمومی پارک می کنید. گاهی اوقات حتی لوگوی یک سیستم هشدار با کیفیت می تواند دزد را منصرف کند.
انواع دزدگیر خودرو و عملکرد آنها
۱. دزدگیر پسیو (غیرفعال)
سیستم دزدگیر پسیو یا غیرفعال رایج ترین نوع دزدگیر است و پس از برداشتن سوئیچ و قفل شدن درها به طور خودکار فعال می شود. این ویژگی باعث می شود دیگر نگران روشن شدن زنگ هشدار نباشید. مشکل این زنگ هشدار این است که گاهی اوقات خیلی زود خاموش می شود. مثلا وقتی می خواهید خریدهای داخل ماشین را بردارید باید همیشه دزدگیر را خاموش کنید. با این حال، امنیت بالای آن را نمی توان نادیده گرفت.
۲. دزدگیر فعال
همانطور که احتمالاً می توانید حدس بزنید، دزدگیر فعال خودرو زنگ هشداری است که به صورت دستی فعال می شود. اکثر رانندگان با این نوع دزدگیر آشنایی دارند. آلارم دزدگیر فعال باید پس از پارک خودرو و بسته شدن تمام درها فعال شود. این کار معمولا با کنترل از راه دور انجام می شود.
با این نوع دزدگیر وقتی می خواهید صندوق عقب را خالی کنید نیازی نیست مدام دزدگیر را خاموش کنید. بااینحال، همیشه این احتمال وجود دارد که فراموش کنید سیستم هشدار را دوباره روشن کنید.
۳. دزدگیر ردیاب خودرو (دارای جیپیاس)
در صورت دزدیده شدن خودرو، می توانید با استفاده از GPS موقعیت مکانی خودرو را ردیابی کنید. ردیاب های GPS از سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) برای نظارت و ردیابی خودرو استفاده می کنند. این دزدگیرها به شما این امکان را می دهند که موقعیت جغرافیایی دقیق خودرو را بررسی کرده و در صورت تغییر مکان خودرو، پیام هشدار دریافت کنید. در حال حاضر استفاده از این دزدگیرها چندان رایج نیست. اما به دلیل امنیت بالایی که دارند، احتمالا در آینده بسیار محبوب خواهند شد.
ویژگی های دزدگیر جی پی اس خودرو:
- شما می توانید مکان وسیله نقلیه خود را در هر زمان نظارت کنید.
- دزدگیرهای GPS خودرو میتوانند شما را از هشدارهایی مانند تغییرات ناگهانی مکان، ناگهانی، خروج از محدودههای تعیینشده یا ورود به محدودههای مشخص را به شما اطلاع دهند.
- برخی از این دزدگیرها امکان مرور مسیرهای پیمودهشده در بازههای زمانی مشخص را دارند.
- برخی از مدل های دزدگیر GPS به شما این امکان را می دهند که از راه دور اقداماتی مانند روشن و خاموش کردن موتور خودرو یا قفل و باز کردن قفل درها را انجام دهید.
- اکثر دزدگیرهای GPS اتومبیل دارای برنامه های تلفن همراه هستند که به شما امکان می دهد وسیله نقلیه خود را از راه دور کنترل و نظارت کنید.
۴. دزدگیر ایموبلایزر (Immobilizer)
زمانی که فرد تلاش میکند وارد خودرو شود و آن را راهاندازی کند، سیستم ایموبلایزر کلید یا کارت هوشمند را بررسی میکند. اگر کلید با کلید ذخیرهشده در حافظه سیستم همخوانی نداشته باشد، خودرو قفل میشود و نمیتوان استارت زد. این ویژگی باعث میشود که سارقان نتوانند بهسادگی و با استفاده از کلیدهای معمولی یا حقه، خودرو را به سرفت ببرند.
دزدگیرهای ایموبلایزر بهدلیل کاهش احتمال سرقت و افزایش امنیت خودرو مورد توجه قرار گرفتهاند.
۵. دزدگیر صوتی
در این نوع دزدگیر، چراغ های خودرو فعال شده و بوق خودرو تا زمانی که توسط راننده متوقف شود به صدا در می آید. دزدگیر صوتی خودرو یکی از رایج ترین انواع سیستم های امنیتی است.
۶. دزدگیر بیصدا
اگر دزدگیر بیصدا فعال شود، پیامی به مالک ارسال میشود تا پلیس را مطلع کند. این نوع دزدگیر فقط به راننده اطلاع می دهد. این بدان معنی است که نه سیستم روشنایی و نه آلارم صوتی فعال نمی شود.
اجزای انواع دزدگیر خودرو
۱. دزدگیرهای ساده
دزدگیرهای ساده از سه جزء اصلی تشکیل شده اند:
- حداقل یک نوع سنسور؛
- آژیر صدا یا چراغهای چشمکزن؛
- واحد کنترل برای بررسی کارکرد درست دزدگیر.
اگر به سیستم های دزدگیر اتومبیل ساده نگاه کنید، به راحتی می توانید نحوه عملکرد آنها را درک کنید. با این نوع دزدگیرها، سنسور بر روی درب راننده نصب می شود و با هر بار باز شدن درب، سیستم فعال می شود. هنگامی که سیستم فعال می شود، سیگنالی به واحد کنترل ارسال می شود و آژیر را فعال می کند تا توجه خودرو را جلب کند.
۲. دزدگیرهای پیچیده
اجزای سیستمهای پیچیده دزدگیر خودرو عبارتاند از:
- واحد کنترل مرکزی: این واحد، مغز سیستم دزدگیر خودرو است و مسئول کنترل تمام سنسورها و عملگرهاست.
- سنسورها: مسئول تشخیص فعالیتهای مشکوک در خودرو هستند. انواع مختلفی از سنسورها وجود دارد؛ مانند: سنسورهای حرکتی، سنسورهای ضربهای و سنسورهای جابهجایی.
- عملگرها: مسئول فعال کردن سیستم دزدگیر خودرو هستند. عملگرها انواع مختلفی دارند؛ ازجمله: آژیر، چراغهای چشمکزن و قفل مرکزی.
- فرستنده: دستگاه کوچکی است که میتوانید آن را با خود حمل کنید. مثلا ریموت کنترل یک فرستنده است که برای فعال و غیرفعال کردن سیستم دزدگیر خودرو استفاده میشود.
- گیرنده: دستگاهی است که در واحد کنترل مرکزی قرار دارد. گیرنده، سیگنالهای ارسالی از فرستنده را دریافت میکند و از آنها برای فعال و غیرفعال کردن سیستم دزدگیر اتومبیل استفاده میکند.
ازآنجاییکه دزدگیرهای خودرو اغلب به سیستمهای مختلف متصل میشوند، برخی از آنها ویژگیهای خوب دیگری دارند که مستقیماً با سرقت خودرو در ارتباط نیست؛ مثلا:
- راهاندازی از راه دور؛
- ورود بدون کلید؛
- عیبیابی و خواندن کد؛
- مشاهده وضعیت خودرو از راه دور از طریق تلهماتیک (اینترنت و جیپیاس).
به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید