۸ شغل پراسترس دنیا
استرس شغلی یکی از رایج ترین انواع استرس است و افراد زیادی از آن رنج می برند. بسیاری از افرادی که مدام در محل کار استرس دارند، مدام به فکر تغییر شغل و یافتن شغل جدید هستند. در این مقاله استرس زاترین مشاغل را معرفی می کنیم. با ما همراه باشید.
۱. جراح
جای تعجب نیست که این شغل در صدر فهرست پر استرس ترین مشاغل قرار دارد. چه چیزی مهمتر از سلامتی؟ بسیاری از اوقات زندگی و مرگ بیماران در دست جراح است. حتی یک اشتباه جزئی توسط جراح می تواند صدمات جبران ناپذیری به بیمار وارد کند.
بیشتر ما اغلب از حقوق و دستمزدهای بالای جراحان صحبت می کنیم، اما از استرس کاری و فشار روانی که هر روز با آن روبه رو می شوند، بی اطلاع هستند. علاوه بر این، جراح برای دستیابی به این تخصص سال ها تلاش زیادی کرده، دوره های آموزشی مختلفی را مطالعه کرده و گذرانده است. این شغل نیاز به تمرکز و قدرت ذهنی و بدنی زیادی دارد. از لحظه ای که فرد تصمیم می گیرد این رشته را انتخاب کند و سفر خود را آغاز کند، استرس این کار شروع می شود.
جراحان بیماران را جراحی می کنند، جراحات را درمان می کنند و در حین جراحی بارها با شرایط غیرمنتظره مواجه می شوند. جراحان تا زمانی که ناحیه آسیب دیده بیمار را باز نکنند دقیقاً نمی دانند با چه چیزی سر و کار دارند، بنابراین غافلگیری های غیرمنتظره بخشی جدایی ناپذیر از کار آنها است. تصمیم گیری فوری در این شغل پر استرس بسیار مهم است.
وظیفه جراح انجام عملهایی است که با کوچکترین و ظریفترین بخشهای بدن انسان سروکار دارند. برخی از عملها آنقدر سختاند که هر جراحی نمیتواند از پس آنها برآید. میتوانید تصور کنید کسی که هر روز با مرگ و زندگی افراد سروکار دارد، چه فشار و استرس زیادی را تحمل میکند؟
۲. افسر پلیس
افسران پلیس مسئولیت امنیت عمومی را بر عهده دارند و در حین انجام وظیفه با خطرات زیادی روبرو هستند. این افراد ممکن است در هر روز کاری با اتفاقات و افرادی خطرناک سروکار داشته باشند، از تعقیبوگریز با سرعت زیاد گرفته تا تیراندازی به افراد تبهکار.
تمرکز و هوشیاری مهمترین ویژگی افسران پلیس است. به عبارتی افسران پلیس جدا از تنش روحی و استرس درونی در معرض آسیب های بیرونی نیز قرار دارند و هر لحظه جانشان در خطر است. حتی گاه جان خانواده های پلیس ها نیز در معرض تهدید قرار می گیرد و افکار جنایتکارانه با آسیب رساندن به خانواده های این افراد انتقام می گیرند.
یک افسر پلیس نمی تواند برنامه خاصی برای زندگی روزمره خود داشته باشد، زیرا ممکن است در هر ساعت از شبانه روز آمادهباش اعلام شود. قرار گرفتن در معرض خشونت و جنایت منبع استرس برای افسران پلیس است.
۳. آتشنشان
آتش نشانان برای نجات شهروندان در هنگام آتش سوزی جان خود را به خطر می اندازند. با هر اعلام حریق، آتش نشانان به محل حادثه هجوم می آورند و مردم را از آتش بیرون می کشند. گاهی این خدمت ارزشمند به قیمت جان این افراد تمام می شود.
خاموش کردن آتش نه تنها خطرناک است، بلکه بسیار دشوار است. آتشنشانان باید آزمایشهای فیزیکی طاقتفرسا را پشت سر بگذارند، گرمای شدید را تحمل کنند و در حین تلاش برای نجات مردم با انواع خطرات روبرو شوند.
وظایف آتش نشانان به حوادث آتش سوزی محدود نمی شود. آنها در طول و بعد از بلایای طبیعی مانند طوفان و سیل نقش اساسی دارند و سعی می کنند مردم را از خطر نجات دهند و آنها را به مکان امن برسانند.
آتش نشانان یکی از پر استرس ترین مشاغل دنیا را دارند. آنها باید با ساختمان های در حال فروریختن، مواد شیمیایی خطرناک، دود و خود آتش مقابله کنند. آتش نشانان شیفت شب نیز دارند و در هر زمانی از شبانه روز می توان آنها را در حالت آماده باش فراخواند. کار در وسط آتش سوزی و شرایط نامعلوم سلامت روحی آتش نشانان را تضعیف می کند. این شغل هر روز چالش های جدیدی را به همراه دارد.
۴. مددکار اجتماعی
کمک به دیگران در بحران کار آسانی نیست. مددکاران اجتماعی هر روز جنبه های غم انگیز و آزاردهنده زندگی مردم را می بینند و به آنها کمک می کنند تا با شرایط سخت کنار بیایند. مددکاران اجتماعی هر روز با مسائلی مانند خشونت، فقر، بیکاری و بیماری سروکار دارند. همچنین، مددکاران حمایت روانی لازم را برای مقابله با بیماری های مزمن، حاد یا صعب العلاج به افراد ارائه می دهند.
مددکاران اجتماعی از صبح تا شب با افرادی که اختلالات روانی دارند یا مشکل ناراحت کننده ای در زندگی خود دارند کار می کنند. این افراد باید با دقت به مراجعانشان گوش دهند و به آنها مشاوره و راه حل های مناسب ارائه دهند.
۵. امدادگر پزشکی
امدادگر بودن بسیار استرس زا و از نظر احساسی چالش برانگیز است. این افراد در طول روز با فوریتها و موقعیتهای اضطراری مختلفی مواجه می شوند. امدادگران شغل پر استرسی دارند زیرا معمولا شاهد وحشتناک ترین صحنه های زندگی مردم هستند.
امدادگران همیشه آماده انتقال مجروحان و آسیبدیده به بیمارستان هستند. وقتی کسی می میرد، اولین کاری که عزیزانش انجام می دهند این است که با اورژانس تماس می گیرند. امدادگران به سرعت در محل حاضر می شوند و کار جابجایی جسد را انجام می دهند. امدادگران هر روز با این صحنه های ناراحت کننده مواجه می شوند و بسیار استرس زا است.
۶. متخصص بیهوشی
متخصصان بیهوشی پزشکانی هستند که داروی بیهوشی بیمار را در طی مراحل جراحی مدیریت میکنند. متخصص بیهوشی باید دائماً حواسش باشد که بیمار در حین عمل درد نداشته باشد و با خیال راحت بیهوش شود.
از آنجایی که متخصص بیهوشی بخش مهمی از تیم جراحی است،تا زمانی که عمل تمام نشود و بیمار بهبود نیابد، روز کاری او به اتمام نمیرسد. حتی یک اشتباه جزئی در این کار می تواند کشنده باشد، بنابراین متخصص بیهوشی باید همیشه هوشیار باشد، حتی زمانی که بسیار خسته است.
۷. تحلیلگر مالی
تحلیلگر مالی روزهای کاریاش را صرف کاوش در دادههای مالی میکند و سپس از آنها برای ارائه توصیههای سرمایهگذاری استفاده میکند. چیزی که باعث استرسزابودن این شغل میشود این است که سرمایهگذاری بسیار رقابتی است، ضربالاجلهای بیپایان، ساعات کاری طولانی و احتمال فرسودگی شغلی دارد.
۸. مدیر فروش
مدیران فروش با فروش محصولات شرکت به مشتریان سروکار دارند. این شغل مستلزم مدیریت افراد، تعیین اهداف برای تیمهای فروش و پذیرفتن مسئولیت رسیدن به آن اهداف است.
چیزی که این شغل را استرس زا می کند این است که مدیر فروش همیشه از نظر ذهنی مشغول نگرانی در مورد فروش محصولات در هر ساعت از روز است. همیشه آنلاین بودن نیز می تواند به مرور زمان باعث فرسودگی شغلی شود. با وجود تمام این مسئولیتها، یک مدیر فروش دستمزد زیادی دریافت نمیکند و این دلیل دیگری است که این شغل میتواند استرسزا باشد.
به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید