درمان ریزش مو
با توجه به اهمیت و شیوع ریزش مو، پیشگیری و مدیریت آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. درمان ریزش مو شامل طیف وسیعی از روش ها و اقداماتی است که برای تقویت مو، بهبود سلامت مو و کاهش ریزش مو انجام می شود. این روش ها شامل رژیم غذایی سالم و متعادل، مراقبت مناسب از مو، استفاده از محصولات مراقبتی شامل شامپو، روغن، ماسک و سرم، استفاده از محصولات ضد ریزش و تقویت کننده مو، مدیریت استرس و انجام فعالیتهای روانشناختی و آرامش بخش، و در صورت لزوم مشاوره با متخصصین در زمینه روشهای درمانی مانند مصرف داروها و درمانهای پزشکی است.
در زیر درمان های خانگی مهم و موثر برای جلوگیری از ریزش موی شدید آورده شده است. اگر شما هم مشتاق یادگیری این روش ها هستید، ما را تا انتها دنبال کنید.
ریزش مو چیست ؟
ریزش مو یکی از شایع ترین مشکلاتی است که افراد به خصوص خانم ها در سراسر جهان با آن مواجه هستند. ریزش مو به سلامت جسمانی هیچکس آسیبی نمی رساند، اما به دلیل نقش مو در زیبایی افراد، اکثر آنها به دنبال راهی برای پیشگیری یا جبران ریزش مو هستند.
ریزش مو به دلایل مختلفی مانند ژنتیک، بیماری، عوارض جانبی داروها و حتی آسیب هایناشی از دکلره، رنگ مو و کشیدن موها رخ می دهد. ریزش مو با الگوی مردانه یا زنانه (آلوپسی آندروژنیک) در مردان بالای پنجاه سال و در زنان یائسه بالای چهل یا پنجاه سال رخ می دهد.
ریزش مو در خانم ها به صورت طاسی نیست، بلکه به صورت نازک شدن موهاست که سه نوع دارد و حتی می تواند به طور طبیعی هم اتفاق بیفتد.
- نوع اول شامل نازک شدن تعداد کمی از موهای اطراف سر است.
- نوع دوم شبیه نوع اول بوده اما تعداد موهای نازک شده بیشتر است و فضای بیشتری از موهای سر درگیر هستند.
- در نوع سوم تمام موهای سر نازک می شود.
علت ریزش مو
عوامل اصلی ریزش مو شامل موارد زیر می شود :
- ژنتیک،
- بالا بودن هورمون آندروژن در مردان،
- سرطان،
- عوارض جانبی داروهای خاص،
- اختلالات تغذیه و کمبود مواد غذایی،
- تغییرات هورمونی حین بارداری یا یائسگی در زنان،
- درمان های خاص مثل شیمی درمانی،
- بیماری های پوست سر مثل قارچ،
- اضطراب و مشکلات عصبی،
- بیماری های خودایمنی،
- تیروئید کمکار یا پرکار،
- آلودگی هوا،
- بالا رفتن سن.
راهکارهای خانگی درمان ریزش موی شدید
معمولاً وقتی با ریزش شدید مو مواجه میشوند، ابتدا به دنبال درمانهای خانگی میگردند. زیرا این روش ها در دسترس و ارزان هستند. البته باید در نظر داشته باشید که درمان های خانگی به تنهایی جواب نمی دهد و اگر بیماری خاصی دارید که باعث ریزش مو می شود، بهتر است ابتدا آن بیماری را درمان کنید. اگرچه درمان های خانگی ریزش مو عوارض خاصی ندارند، اما بهتر است قبل از هر اقدامی با پزشک متخصص مشورت کنید و درمان را خود به خود شروع نکنید. در زیر به معرفی درمان های خانگی ریزش مو می پردازیم.
روغن های ارگانیک مثل روغن نارگیل
ماساژ دادن روغن نارگیل روی پوست سر و مو باعث نرم شدن موها و رفع شکنندگی می شود. اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل مانند لوریک اسید به ساقه مو نفوذ کرده و روند تخریب پروتئین ها را کاهش می دهد. با توجه به نوع موی خود، ماساژ روغن نارگیل را در برنامه مراقبت از موهای خود قرار دهید. اگر موهایتان چرب است، قبل از استحمام و شب ها، روغن نارگیل را به پوست سر و موهایتان ماساژ دهید. اگر موهایتان خشک است، علاوه بر ماساژ روغن قبل از استحمام، بعد از استحمام نیز روغن نارگیل را به ساقه موهای خود زده و موهای خود را حالت دهید.
این روغن چربی مو را کنترل می کند. یکی دیگر از اثرات روغن نارگیل کمک به سلامت فولیکول های مو و در نتیجه کاهش ریزش مو با تقویت میکروبیوم پوست سر است. علاوه بر روغن نارگیل می توان از روغن آرگان و سیاه دانه نیز استفاده کرد. البته روغن آرگان به دلیل قیمت بالایی که دارد بهتر است بعد از شستن موها استفاده شود.
آب پیاز
یکی از دلایل ریزش مو کاهش گردش خون در پوست سر است. استفاده از آب پیاز روی پوست سر می تواند گردش خون را در سر افزایش دهد و خون را به فولیکول های مو برساند. افزایش گردش خون برای رشد مو موثر است. نوعی بیماری خودایمنی به نام (آلوپسی آره آتا) زمانی که بدن بیمار به فولیکول های مو حمله می کند باعث ریزش مو می شود. استفاده از آب پیاز به عنوان یک درمان خانگی برای ریزش موی ناشی از این بیماری تقریبا موفقیت آمیز است.
برای تهیه آب پیاز، چند عدد پیاز را رنده کنید و آب آن را کاملا بگیرید. آب پیاز را روی پوست سر و موهای خود بمالید و بعد از 15 دقیقه می توانید موهای خود را با شامپو بشویید.
حنا
استفاده از حنا به گذشته های دور برمی گردد. تاثیر حنا بر ضخامت مو و نرمی مو را همه می دانند اما رنگ حنا باعث می شود کمتر در بین مردم محبوبیت داشته باشد. می توانید از حنای بی رنگ برای تقویت و آبرسانی موهای خود استفاده کنید و با بهره گیری از خواص حنا نگران رنگ شدن موهای خود نباشید.
آلوئه ورا
یکی از رایج ترین مواد در درمان های خانگی ریزش مو، استفاده از ژل طبیعی آلوئه ورا است. آلوئه ورا علاوه بر درمان ریزش مو در درمان شوره سر، حالت و نرمی مو نیز موثر است. برای تهیه ژل طبیعی آلوئه ورا، یک برگ آلوئه ورا را ببرید و ژل داخل آن را بردارید. مواد ژل را داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا به صورت ژلی صاف و شفاف درآید. ژل آلوئه ورا به دست آمده را روی پوست سر بمالید و بعد از 20 دقیقه با شامپوی ملایم بشویید.
برای درمان ریزش مو چندین بار در هفته از ژل آلوئه ورا استفاده کنید. علاوه بر ژل طبیعی آلوئه ورا، استفاده از شامپوهای حاوی عصاره آلوئه ورا به سلامت مو و فولیکول نیز کمک می کند.
ماساژ مو
ماساژ پوست سر با روغن های ارگانیک از دو طریق به درمان ریزش مو کمک می کند ماساژ پوست سر باعث تحریک سلول های پاپیلای در زیر فولیکول ها می شود. این سلول ها در رشد مو و جلوگیری از ریزش مو نقش دارند. ماساژ پوست سر نیز گردش خون و کشش پوست سر را افزایش می دهد. افزایش گردش خون منجر به تغذیه بهتر و اکسیژن رسانی فولیکول های مو، افزایش ضخامت و ترمیم مو می شود.
یکی از دلایل ریزش مو اضطراب و استرس است. همچنین یکی از فواید بزرگ ماساژ ایجاد حس آرامش و کاهش استرس است. بنابراین با احساس آرامش ناشی از ماساژ می توانید ریزش موهای خود را کنترل کنید. ماساژ پوست سر قانون خاصی ندارد. فقط کافیست تا نوک انگشتان خود را روی پوست سر به صورت دورانی حرکت دهید و فشار کمی به سر وارد کنید.
لیمو
استفاده از لیمو به شکل روغن لیمو یا آب لیموی تازه درمان ریزش مو است. یکی از خواص لیمو افزایش سرعت رشد و کیفیت مو است. همچنین اگر به سلامت پوست سر خود اهمیت می دهید، استفاده از روغن لیمو به شما کمک می کند. آب لیموی تازه را روی پوست سر خود بمالید و پس از 15 دقیقه موهای خود را با شامپو بشویید. برای تهیه ماسک لیمو کافی است اسانس لیمو را با روغن آرگان ترکیب کرده و به عنوان ماسک مو استفاده کنید.
آب برنج
برای تهیه آب برنج باید برنج را بدون نمک و روغن بجوشانید. سپس وقتی برنج به مرحله آبکشی رسید، آب برنج را در ظرفی جمع کنید و قبل از دوش گرفتن به موهایتان بمالید. بگذارید آب چند ساعت روی موهایتان بماند تا اثر تقویتی داشته باشد و سپس موهایتان را بشویید.
روغن ماهی
وجود اسیدهای چرب امگا در روغن ماهی باعث ترمیم موها می شود. این روغن با داشتن پروتئین و مواد مغذی فراوان به تقویت ایمنی بدن، عملکرد سلولی و درمان ریزش مو کمک می کند.
آب چغندر
کلسیم، پتاسیم، ویتامین های B و C، فسفر، پروتئین و کربوهیدرات ها مواد مغذی و مواد معدنی موجود در چغندر هستند. چغندر به دلیل داشتن این مواد مغذی در درمان ریزش مو موثر است. برای استفاده از چغندر برای درمان ریزش مو، می توانید چغندر را بجوشانید و بعد از سرد شدن آن را مخلوط کنید تا خمیری به دست آید. خمیر را روی پوست سر بمالید و بعد از 20 دقیقه موها را با شامپو بشویید.
روغن رزماری
روغن رزماری با تحریک پیاز مو باعث افزایش رشد مو می شود. ماساژ پوست سر با روغن رزماری چند بار در هفته برای درمان ریزش مو توصیه می شود.
ماست
ویتامین B موجود در ماست موها را تقویت و نرم می کند و در درمان ریزش مو و موخوره نیز موثر است. از ماست به عنوان ماسک مو استفاده کنید تا تاثیر آن را ببینید
روغن گل شمعدانی
روغن گل شمعدانی به صورت یک اسانس غلیظ از گیاه آفریقایی شمعدانی به دست می آید. از خواص این روغن باید به ترمیم کنندگی، آبرسانی، تقویت رشد مو و افزایش گردش خون اشاره کرد. برای استفاده از این روغن بهتر است 3 قطره از آن را با 8 قطره روغن آرگان ترکیب کرده و مخلوط حاصل را به موهای خود بمالید.
سرکه سیب
استفاده از سرکه سیب برای درمان عوارض مختلف رایج است. سرکه سیب دارای خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی است. سرکه سیب با کنترل چربی پوست سر و مو، فولیکول های مو و رشد مو را تحریک می کند و در نتیجه ریزش مو را کاهش می دهد.
ورزش و دوری از استرس
شاید متوجه شده باشید که وقتی استرس و اضطراب دارید یا در یک بحران عاطفی هستید، موهایتان بیشتر شروع به ریزش می کند. در این مدت با ورزش می توانید سطح هورمون های مفید خود را افزایش دهید و استرس را کاهش دهید. علاوه بر این، ورزش باعث افزایش گردش خون در بدن و رشد مو می شود.
به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید