تیزرینگ
تیزرینگ
۷ راهکار برای اینکه با استرس مالی راحت‌تر کنار بیایید

۷ راهکار برای اینکه با استرس مالی راحت‌تر کنار بیایید

۷ راهکار برای اینکه با استرس مالی راحت‌تر کنار بیایید

اگر نگران وضعیت مالی خود هستید، بدانید که تنها نیستید. تحقیقات نشان می دهد که بیش از نیمی از بزرگسالان استرس مالی را تجربه می کنند و این استرس به مشکلاتی مانند پرداخت اجاره خانه یا بدهی های مختلف مربوط می شود. با توجه به اینکه استرس مالی بر سلامت روان بسیاری از افراد تاثیر منفی می گذارد، باید با علائم آن بیشتر آشنا شوید و راه های مقابله با آن را بدانید.

منظور از استرس مالی چیست؟

پول یکی از مهم‌ترین منابع استرس در سراسر جهان است و استرس مالی به تنشی عاطفی می‌گویند که با این منبع استرس همراه است. هر کسی می تواند این استرس را تجربه کند، اما استرس مالی در خانواده های کم درآمد بیشتر رخ می دهد.

این استرس می تواند ناشی از نداشتن پول کافی برای رفع نیازهای اولیه مانند پرداخت اجاره، پرداخت قبوض و خرید مواد غذایی باشد. افرادی که درآمد کمتری دارند ممکن است به دلیل کارشان استرس بیشتری را تجربه کنند. معمولا شغل این افراد مرخصی کمتری دارد. گاهی اوقات محیط کار افراد بسیار ناامن است اما به دلیل اینکه در صورت بیکار شدن از عهده مخارجش بر نمی آیند می ترسند ترک کنند.

اکثر مردم هر از گاهی در مورد پول استرس می‌گیرند، اما اگر استرس مالی در زندگی روزمره تداخل داشته باشد، می‌تواند ناراحت‌کننده باشد. برای مثال، ممکن است نتوانید تمرکز کنید یا از سایر بخش‌های زندگی خود لذت ببرید، زیرا استرس‌های مالی بر شما غلبه کرده‌اند.

نشانه‌های استرس مالی

نشانه‌های استرس مالی

علائم استرس مالی شبیه اضطراب و انواع دیگر استرس است، اما نحوه تفکر، احساس و رفتار ما را در مورد پول و امور مالی تغییر می دهد. اگر هر یک از علائم زیر را دارید، مشکلات مالی می تواند تأثیر منفی بر زندگی شما بگذارد:

  1. علائم اضطراب مانند تنگی نفس و ضربان قلب بالا هنگام فکر کردن به مشکلات مالی.
  2. از تماس تلفنی، نامه، یا ملاقات حضوری با طلبکاران خودداری کنید.
  3. لغو برنامه های اجتماعی و دوری از دوستان.
  4. احساس شرم و خجالت.
  5. احساس می کنید کنترل امور مالی خود را از دست داده اید یا نمی توانید با آن کنار بیایید.
  6. نگرانی یا ناامیدی در مورد آینده.
  7. عصبانیت یا کج‌خلقی نسبت به کسانی که درگیر امور مالی شما هستند مانند یکی از اعضای خانواده که در جریان صورت‌حساب‌هاست یا مدیری که در محل کار میزان افزایش حقوق شما را تعیین می‌کند.

استرس مالی چگونه بر ما اثر می‌گذارد؟

استرس و اضطراب در مورد هر چیزی می تواند تأثیر منفی بر سلامت روان داشته باشد، اما استرس مالی می تواند شما را خسته کند. این نوع استرس می تواند سلامت جسمی و روانی شما را به طرق مختلف مختل کند که در این میان 7 اثر از مهمترین آنهاست.

۱. تأخیر در مراقبت‌های سلامتی و بهداشتی

افرادی که استرس مالی دارند و پول کمتری دارند ترجیح می دهند کمتر به  مسائل بهداشتی توجه کنند. برخی از افراد به دلیل توان مالی از مراجعه به مراکز درمانی خودداری می کنند. در حالی که این ترفند راه خوبی برای کاهش هزینه ها است، به تعویق انداختن مراقبت های بهداشتی در نهایت سلامت شما را به خطر می اندازد و هزینه درمان را افزایش می دهد. در نتیجه استرس بسیار بیشتری را تجربه خواهید کرد.

۲. سلامت روانی ضعیف

در بسیاری از مواقع، ارتباط میان سلامت روانی و مالی گردشی است. سلامت مالی ضعیف به سلامت روانی ضعیف منجر می‌شود. سلامت روانی ضعیف نیز بر سلامت مالی تأثیر منفی می‌گذارد. مطالعات نشان داده که افراد بدهکار در مقایسه با افرادی که بدهی ندارند، بیشتر دچار مشکلات روانی مانند افسردگی و اضطراب می‌شوند.

۳. سلامت جسمی ضعیف

۳. سلامت جسمی ضعیف

استرس مداوم در مورد پول و دارایی می تواند منجر به مشکلاتی مانند سردرد، معده درد، میگرن، بیماری قلبی و دیابت شود. وقتی دائماً تحت استرس هستیم، بدن ما هیچ شانسی برای درمان خود ندارد. در نتیجه سیستم دفاعی بدن ضعیف می شود و مستعد ابتلا به بیماری های مختلف از جمله سرماخوردگی و سایر بیماری های ویروسی می شویم. این استرس می تواند بیماری های مزمن را بدتر کند.

۴. رفتارهای مقابله‌ای ناسالم

گاهی اوقات استرس مالی منجر به رفتارهای ناسالم مختلفی مانند پرخوری، مصرف الکل یا مواد مخدر می شود. برخی از افراد برای مقابله با استرس، غذا یا شیرینی بیشتری می خورند، در حالی که برخی دیگر به الکل یا مواد مخدر روی می آورند.

۵. بی‌خوابی

استرس مالی می تواند خواب شما را مختل کند. ممکن است به دلیل اضطراب بیش از حد دچار بی خوابی شوید یا شب ها از خواب بیدار شوید. خواب ناکافی نیز مقابله با استرس را دشوارتر می کند و این چرخه ادامه دارد.

۶. کاهش یا افزایش وزن

همانطور که گفتیم استرس می تواند باعث پرخوری شود. ممکن است برای تسکین خود نیاز به خوردن داشته باشید. گاهی اوقات برعکس است و استرس اشتهای شما را کاملا از بین می برد. در نتیجه وزن کم خواهید کرد. همچنین ممکن است به دلیل مسائل مالی مجبور به حذف یک یا دو وعده غذایی شوید. در نتیجه عادات غذایی شما مختل شده و وزن کم می کنید.

۷. اختلال استرس پس از سانحه (PTSD)

گاهی اوقات علائم استرس مالی به اندازه‌ای شدید می‌شوند که دچار مشکلی شبیه به اختلال استرس پس از سانحه می‌شوید. در چنین شرایطی، احساس می‌کنید که هر اندازه که سخت کار کنید نیز فایده‌ای ندارد و نمی‌توانید از پس هزینه‌ها بر‌بیایید.

این مسئله می‌تواند عزت نفس و احساس مفید بودن شما را از بین ببرد، شما را منزوی کند یا سبب شود که در خانه بمانید و مجالس و رویدادهای مهم زندگی خود را از دست بدهید. گاهی اوقات، تمام وقت و انرژی خود را صرف نگرانی درباره صورت‌حساب‌ها می‌کنید، منتظر واریز حقوق بعدی خود هستید یا فکر می‌کنید که در صورت بروز شرایط اضطراری نمی‌توانید با مشکلات مقابله کنید.

راه‌های مقابله با استرس مالی

یادگیری مقابله با استرس مالی و مدیریت موثر امور مالی به شما کمک می کند تا کنترل بهتری بر زندگی خود داشته باشید، استرس را کاهش دهید و آینده ای امن تر بسازید. به 7 روش می توانید با استرس مالی مقابله کنید.

۱. منبع درآمد خود را افزایش دهید

اگر دچار استرس مالی شده‌اید، بهتر است به راه‌های کسب درآمد دیگری علاوه بر شغل فعلی فکر کنید. دانستن اینکه چگونه دارایی‌های مالی را بدون ایجاد استرس افزایش دهید نیز گاهی دشوار است. با وجود این، برای افزایش درآمد و کاهش استرس راه‌های مختلفی وجود دارد.

۲. امور مالی خود را سازمان‌دهی کنید

از آنجایی که روال زندگی همیشه ثابت نیست، باید مرتباً وضعیت مالی خود را بررسی کنید. با صرف زمان برای برنامه ریزی، سازماندهی و نظم دادن پول ورودی و خروجی از حساب خود، امور مالی شما تحت کنترل خواهد بود. هرچه امور مالی شما بهتر سازماندهی شود، استرس کمتری خواهید داشت.

۲. امور مالی خود را سازمان‌دهی کنید

۳. مدیریت کلی استرس را فراموش نکنید

همانطور که کنترل امور مالی خود را به دست می گیرید، با کمک تکنیک های کاهش استرس، زندگی آرام تری داشته باشید. داشتن یک رژیم غذایی سالم، خواب کافی و ورزش می تواند به کاهش استرس کمک کند. همچنین می توانید از تکنیک های تمرکز حواس مانند تنفس عمیق و یوگا برای کاهش اضطراب استفاده کنید.

۴. چرخه‌ی بدهی را درک کنید

درک بدهی اولین قدم برای رهایی از آن است. مطالعات نشان می‌دهند که می‌توانید با پرداخت یک صورت‌حساب در هر زمان و با پرداخت کمترین بدهی، بدهی‌های خود را سریع‌تر پرداخت کنید. درباره‌ی نرخ بهره‌ی بدهی‌ها تحقیق کنید. سپس، بدهی‌هایی که بیشترین نرخ بهره را دارند، اول پرداخت کنید تا در طول زمان هزینه‌ها بیشتر نشوند.

۵. وضعیت مالی خود را بررسی کنید

فهرستی از مسائل مالی که بیشتر شما را نگران می کند تهیه کنید. سعی کنید مشکلات را یکی یکی حل کنید تا به خودتان استرس وارد نکنید. کارهایی را که می توانید از امروز یا این هفته شروع کنید و به ثبات مالی شما کمک می‌کنند، بنویسید. یک برنامه بودجه برای خود ایجاد کنید تا مدیریت مالی خود را در طول یک ماه یا حتی یک هفته آسان تر کنید. همچنین می توانید لیستی از هزینه های روزانه یا هفتگی خود تهیه کنید تا مدیریت هزینه های خود را برای شما آسان تر کند.

۶. از دیگران کمک بخواهید

راه دیگر برای کاهش استرس مالی کمک گرفتن از دیگران است. خانواده و دوستان می توانند به شما کمک کنند استرس کمتری داشته باشید. پیوستن به گروه های پشتیبانی نیز می تواند کمک کننده باشد. می توانید یک گروه حمایتی راه اندازی کنید تا با سایر افرادی که با استرس مالی دست و پنجه نرم می کنند احساس تنهایی نکنید. اگر استرس شدیدتر شد، می توانید از یک روانشناس حرفه ای کمک بگیرید.

۷. مراقبت از خود را فراموش نکنید

سبک زندگی سالم نقش مهمی در مدیریت استرس دارد. سعی کنید 30 دقیقه در روز ورزش کنید یا بدن خود را طوری حرکت دهید که مناسب شما باشد. این امر سلامت جسمی و روانی شما را بهبود می بخشد. پیاده روی همچنین یک راه عالی برای کاهش استرس و ورزش به طور همزمان است. زمانی را برای استراحت اختصاص دهید. استرس مالی می تواند زندگی شما را تحت الشعاع قرار دهد، اما به یاد داشته باشید که مراقبت از خود می تواند به شما در مدیریت استرس و امور مالی کمک کند. بنابراین زمانی را برای استراحت، مدیتیشن، فعالیت های سرگرم کننده یا ارتباط با دیگران اختصاص دهید.

سخن پایانی

شاید حل مشکلات مالی یک شبه ممکن نباشد، اما می توانید برای مقابله با استرس مالی برنامه ریزی کنید. به یاد داشته باشید که استرسی که در این شرایط احساس می کنید نه تنها وضعیت مالی شما را بدتر می کند، بلکه می تواند بر سلامت جسمی و روحی شما نیز تأثیر منفی بگذارد.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *