تیزرینگ
تیزرینگ
۵ دلیل برای اینکه به مانیتور ۲۴۰ هرتزی نیازی ندارید

۵ دلیل برای اینکه به مانیتور ۲۴۰ هرتزی نیازی ندارید

۵ دلیل برای اینکه به مانیتور ۲۴۰ هرتزی نیازی ندارید

قبلاً فقط گیمرهای حرفه ای از مانیتورهایی با نرخ رفرشریت بالا استفاده می کردند، اما اکنون حتی کاربرانی که فقط بازی می کنند گاهی اوقات به این نوع مانیتورها علاقه نشان می دهند. اما در این بین، چه میزانی از رفرشریت یک عدد بسیار بالا است؟ اگرچه برخی از کاربران دوست دارند نرخ رفرشریت مانیتور را به حداکثر برسانند، اما واقعیت این است که خرید مانیتور 240 هرتزی تقریبا برای همه کاربران منطقی نیست. در زیر به 5 دلیل برای عدم نیاز به مانیتور 240 هرتزی می پردازیم.

تفاوت را احساس نمی‌کنید

بسیاری از کاربران سال هاست که از مانیتورهای 60 هرتزی استفاده می کنند. در چنین شرایطی این کاربران اصلاً به مواردی مانند رفرشریت و تاخیر مانیتور توجه نمی کردند. اما با افزایش نرخ رفرشریت مانیتورها و البته بهبود قدرت سخت افزاری کامپیوترها، بازی 120 هرتز به استاندارد جدید تبدیل شده است. تفاوت بین رفرشریت 60 و 120 یا 144 هرتز در حد شب و روز است و هنگامی که سوئیچ را انجام دهید، نمی توانید به عقب برگردید.

در این میان شرکت‌های سازنده به سراغ پنل‌های ۲۴۰ هرتزی رفتند که ابتدا این رفرش‌ریت محدود به پنل‌های TN بود و سپس به پنل های IPS و VA راه پیدا کرد. در حالی که این خبر برای گیمرها هیجان انگیز بود، به زودی مشخص شد که انتقال از یک پنل 144 به یک پنل 240 هرتز پیشرفت قابل توجهی را به همراه نداشته است.

در این میان، مطمئناً برخی از کاربران احساس می کنند که تفاوت این پنل ها بسیار محسوس است، اما طبق بررسی های انجام شده، اکثریت کاربران متوجه تفاوت محسوسی نمی شوند. بنابراین، گیمرهایی که وسوسه خرید مانیتور 240 هرتزی هستند، بهتر است این پول اضافی را صرف خرید یک مانیتور 144 هرتزی بهتر یا یک پردازنده و کارت گرافیک قدرتمندتر کنند.

ضعف کامپیوتر برای ارائه‌ی فریم‌ریت بالا

ما حدس می زنیم که شما یکی از آن دسته از افرادی هستید که می توانید تفاوت را در یک مانیتور 240 هرتزی احساس کنید. اما حتی اگر چنین مانیتوری بخرید، برای استفاده حداکثری از آن به یک کامپیوتر بسیار قدرتمند نیاز دارید. به غیر از اینکه به رزولوشن 1080p بسنده کنید یا عناوینی مانند Valorant یا League of Legends را اجرا کنید، گرافیک 1000 دلاری و 24/7 نمی‌تواند بازی‌ها را با گرافیک مناسب با وضوح بالاتر از 144 فریم بر ثانیه ارائه کند.

برای بازی‌های سنگین جدید حتی در صورت استفاده از فناوری‌های  Nvidia DLSS یا AMD FSR، کارت گرافیک RTX 4070 Ti می‌تواند حدود ۱۰۰ فریم در ثانیه را در اختیار شما قرار دهد. در این میان برخی کاربران می‌گویند مانیتور ۲۴۰ هرتزی حتی اگر نتواند در بازی‌ها حداکثر توان خود را به نمایش بگذارد، در برنامه‌ها و منوهای مختلف کامپیوتر، با تجربه کاربری بهتری روبرو می‌شوید. اما همانطور که گفتیم، اکثریت کاربران متوجه این تفاوت نمی‌شوند و برای بسیاری از آن‌ها، رفرش‌ریت ۱۴۴ یا ۱۶۵ هرتز، حداکثر رفرش‌ریت منطقی محسوب می‌شود.

حتی بهبود در تاخیر هم مزیت محسوسی ندارد

حتی اگر بسیاری از گیمرها با دو نکته مطرح شده در قسمت های بالا موافق باشند، برخی از آنها تاخیر کم در این مانیتورها را مزیت بسیار مهمی برای خود می دانند. در حالی که از نظر فنی این درست است که افزایش رفرشریت منجر به بهبود تاخیر می‌شود، مهم‌تر این است که چقدر از این بهبود احساس می‌شود.بعد از رد شدن رفرشریت 144 یا 165 هرتز، میزان بهبود تاخیر مانیتور بسیار ناچیز است و عملاً برای اکثر کاربران قابل توجه نیست.

به لطف فناوری‌های Nvidia G-Sync یا AMD FreeSync، تفاوت رفرش‌ریت مانیتور و فریم‌ریت دریافتی از کارت گرافیک، مشکلی ایجاد نمی‌کند و بنابراین بازی با فریم‌ریت ۱۰۰ فریم در ثانیه به راحتی به وسیله‌ی مانیتور ۲۴۰ هرتزی نمایش داده می‌شود. اما در نهایت میزان بهبود تاخیر در مانیتور مزیت چندانی ندارد و در چنین شرایطی یک مانیتور ۱۴۴ یا ۱۶۵ هرتزی بهتر می‌تواند انجام وظیفه کند.

حتی بهبود در تاخیر هم مزیت محسوسی ندارد

شما گیمر حرفه‌ای نیستید

واقعیت این است که اکثر کاربران گیمرهای حرفه ای نیستند یا درآمد زیادی از طریق یوتیوب یا توییچ به دست نمی آورند. بنابراین اگر یک گیمر حرفه ای نیستید، یک مانیتور 240 هرتزی برای شما مناسب نخواهد بود، حتی اگر مزایای مهم زیادی داشته باشد. لازم به ذکر است که معمولاً گیمرهای حرفه ای افزایش فریمریت را فدای ویژگی های دیگری مانند رزولوشن و حتی کیفیت تصویر می کنند تا بتوانند در سریع ترین زمان ممکن نسبت به اتفاقات بازی واکنش نشان دهند. به همین دلیل برخی از گیمرهای حرفه ای بازی هایی را بر اساس فریم‌ریت‌های نجومی 500 تا 600 فریم بر ثانیه روی نمایشگرهای 240 یا 360 هرتز اجرا می کنند.

بنابراین حتی اگر بخواهید این بازی ها را در خانه انجام دهید، برای لذت بردن از این تجربه، نیازی به داشتن مانیتوری با رفرش‌ریت نجومی ندارید، یک مانیتور 144 هرتزی کفایت می کند.

مانیتورهای ۲۴۰ هرتزی همچنان بسیار گران‌قیمت هستند

برای یک کاربر معمولی، به شرط اینکه از سیستم مناسبی استفاده کند، کیفیت تصویر و فریم‌ریت بالا در حد معقول، برای لذت بردن از انواع بازی‌ها کافی است. به همین خاطر بسیاری از گیمرها به سراغ مانیتورهای ۱۴۴۰p با رفرش‌ریت ۱۴۴ یا ۱۶۵ هرتز می‌روند. زیرا از یک طرف نسبت به ۱۰۸۰p رزولوشن بسیار بهتری دریافت می‌کنید و از سوی دیگر رفرش‌ریت خیلی بالایی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

خوشبختانه یک مانیتور ۱۴۴۰p با رفرش‌ریت ۱۶۵ هرتز مبتنی بر پنل VA قیمت نجومی ندارد که البته اگر به دنبال استفاده از پنل IPS هستید، باید قیمت بالاتری بپردازید. در این میان مانیتورهای ۱۴۴۰p با رفرش‌ریت ۲۴۰ هرتز حدود ۴۰۰ دلار قیمت دارند که البته مدل‌های پرچم‌دار با قیمت بیش از ۵۰۰ دلار فروخته می‌شوند. بنابراین همانطور که گفتیم به جای اینکه بیهوده برای خرید یک مانیتور ۲۴۰ هرتزی هزینه کنید، می‌توانید این پول را برای خرید پردازنده و کارت گرافیک بهتر خرج کنید.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *