تیزرینگ

کاهش مصرف برق

وبلاگ

۱ شهریور ۱۴۰۲ 206 بازدید
تیزرینگ
کاهش مصرف برق

کاهش مصرف برق

کاهش مصرف برق

کاهش میزان قبض برق و صرفه جویی در مصرف برق با راهکارهای بهینه مصرف برق به ویژه در روزهای گرم تابستان به یکی از دغدغه های بسیاری از مردم تبدیل شده است. با افزایش هزینه انرژی خانگی، کاهش مصرف برق تا حد امکان با روش های ساده منطقی تر است. با این کار علاوه بر حمایت از هزینه ها، تاثیر مستقیم و مفیدی بر محیط زیست نیز خواهیم داشت. برای کاهش قبض برق خود نیازی به انجام کارهای سخت و استفاده از تجهیزات گران قیمت ندارید. با راه حل های آسان و ارزان می توانید قبض برق خود را در پایان ماه کاهش دهید. در این مطلب از تیزرینگ به راهکارهای ساده و کم هزینه برای کاهش مصرف برق می پردازیم.

۱- لامپ اضافی خاموش

برای کاهش مصرف انرژی در خانه و محل کار، لامپ های اضافی را خاموش کنید. حفظ نور در اتاق ها و راهروهایی که در آن حضور ندارید. همچنین، دستشویی و حمام که از آن استفاده نمی کنید می تواند بر اندازه قبض برق شما تأثیر بگذارد. از طرفی روشن گذاشتن چراغ ها در هنگام روشن بودن هوا از جمله اقداماتی است که بسیاری از افراد به آن توجهی نمی کنند و از اثرات بد آن چشم پوشی می کنند.

۲- دوشاخه‌ها را از پریز بکشید

معمولا در گوشه و کنار خانه ها دوشاخه هایی را می بینید که به برق وصل هستند،اما وسیله برقی مرتبط با آن‌ها روشن نیست.ماندن دوشاخه در پریز می تواند میزان مصرف برق را افزایش دهد. بسیاری از مردم به اشتباه بر این باورند که اگر یک وسیله برقی خاموش شود و دوشاخه به برق وصل بماند، برق مصرف نمی شود.

۳- وسایل برقی را روی حالت استندبای نگذارید

اگر از لوازم صوتی و تصویری استفاده نمی‌کنید، آنها را روی حالت استندبای (آماده به کار) نگذارید و برق آنها را کلا قطع کنید. لوازم صوتی و تصویری و همه تجهیزاتی که در حالت استندبای قرار دارند، در حال مصرف برق هستند.

هر چند میزان مصرف در این حالت (استندبای) کم است ولی همین میزان کم نیز در زمان طولانی افزایش هزینه برق مصرفی را به دنبال خواهد داشت. علاوه بر این، نوسانات احتمالی برق به لوازم برقی در حالت استندبای آسیب می‌رساند.

۴- استفاده از کولر آبی به جای کولر گازی

اگرچه استفاده از کولر گازی در سال های اخیر رواج بیشتری یافته است، اما در بسیاری از موارد کولر آبی گزینه بهتری است. البته در مناطق بسیار گرم کشور و شهرهای با آب و هوای شرجی، استفاده از کولر آبی نه تنها از گرمای هوا نمی کاهد، بلکه بر شرجی آن می افزاید.

بنابراین در مناطق گرم و مرطوب کشور که دما و رطوبت هوا بالاست، با در نظر گرفتن ساختار مصرف برق در این مناطق که در ماه های گرم به 3000 کیلووات ساعت می رسد، استفاده از  کولرهای گازی قابل توجیه است. اما در آب و هوای متعادل تر، برای کاهش مصرف برق در تابستان، استفاده از کولر آبی هم مقرون به صرفه تر است و هم هزینه‌های متداول و بعضا سنگین مربوط به سرویس کولر گازی را ندارد.

۵- از دور کند کولر استفاده کنید

اگر کولر را روی دور کند تنظیم کنید،، هم برق و هم آب کمتر مصرف می شود. در این صورت دمای محیط یکنواخت و خنک باقی می ماند.  برای بهره‌وری بالاتر، کافی است یک سایه‌بان روی کولر نصب کنید. همچنین از عایق بندی مناسب کانال ها و بسته بودن درها و پنجره ها اطمینان حاصل کنید تا از ورود هوای گرم به داخل خانه و از دست دادن هوای خنک کننده جلوگیری شود.

۶- تنظیم درجه مناسب برای کولر گازی

۶- تنظیم درجه مناسب برای کولر گازی

کولر گازی دارای دمای متعادلی است که به آن «دمای آسایش» می گویند. در این حالت دمای کولر 24 تا 25 درجه تنظیم می شود. این دما برای خنک کردن محیط های گرم مناسب است و هزینه برق را کاهش می دهد.

شستشوی مداوم فیلترها و سرویس به موقع کندانسور می تواند مصرف انرژی را تا 15 درصد کاهش دهد. همچنین باید از درزگیرهای مناسب در اطراف کولر استفاده کنید. شاید جالب باشد بدانید که خاموش کردن کولر گازی به کاهش 30 درصدی مصرف برق کمک می کند.

۷- روش صحیح استفاده از ماشین ظرفشویی را بدانید

در بسیاری از خانه ها، ماشین ظرفشویی جزء جدایی ناپذیر لوازم خانگی است. استفاده حداکثری از ظرفیت ماشین ظرفشویی و همچنین خاموش کردن دکمه مربوط به شست‌وشو با آب داغ، می‌تواند تا حدی زیادی در کاهش مصرف برق موثر باشد. سعی کنید ماشین ظرفشویی را وقتی روشن کنید که تمام ظرفیت آن پر شده است.

۸- روشن کردن وسایل برقی را به ساعات آخر شب موکول کنید

اگر لحظه روشن شدن وسایل برقی را به ساعات پایانی شب موکول کنید، قطعا متوجه تاثیر مثبت کاهش مصرف و قبض برق خواهید شد. در ساعات انتهای روز، مصرف برق با تعرفه کم باری حساب می‌شود و در ردیف مشترکان خوش ‌حساب قرار می‌گیرید. وسایلی مثل اتو، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و … را بهتر است در طول روز و مخصوصا در ساعات اوج مصرف به برق نزنید و روشن نکنید.

۸- روشن کردن وسایل برقی را به ساعات آخر شب موکول کنید

۹- اتصالات برق را بررسی کنید

«برق دزدی» یکی از اصطلاحات رایج برای هدررفت برق از سیم‌ها، کلیدها و پریز‌ها است. معمولا اتصالات به مرور دچار آسیب و خوردگی می‌شوند. اگر این نواقص ترمیم نشوند، مقداری از برق، از همین راه هدر می‌رود و هزینه این هدررفت به پای شما نوشته می‌شود. هر چند وقت یک بار، محل اتصال سیم برق به کلید و پریزها را با کمک متخصصان،‌ بررسی و در صورت نیاز، تعمیر کنید.

۱۰- به برچسب انرژی وسایل دقت کنید

برچسب های انرژی که بر روی وسایل برقی نصب شده است میزان مصرف انرژی دستگاه را نشان می دهد. هرچه مصرف انرژی کمتر و بهره‌وری آن بالاتر باشد، کیفیت محصول بهتر است.

این محصولات علاوه بر طول عمر بیشتر، مصرف برق کمتری نیز دارند. به خصوص برای وسایلی مانند یخچال و فریزر که  مدام باید به برق زده و روشن باشند،  برچسب مصرف انرژی پایین بسیار مهم است و به کاهش قبض برق کمک می کند.

۱۱- سوییچ دایمومتر نصب کنید

سوئیچ دایمومتر می تواند کمک زیادی به کاهش قبض برق شما کند. با استفاده از این سوئیچ میزان نور مورد نیاز خانه را دریافت خواهید کرد. در حالی که در مصرف برق صرفه‌جویی می‌کنید.

۱۲- پرده‌ها را بکشید

پرده ها در خانه به عنوان یک عایق عمل می کنند که تا حد زیادی از ورود و خروج گرما یا سرما جلوگیری می کند. نصب پرده برای پنجره ها می تواند از ورود گرمای خورشید به خانه جلوگیری کند و خانه را خنک کند. همچنین به خنک نگه داشتن خانه در زمانی که کولر گازی روشن است کمک می کند. البته جنس پارچه پرده ای که انتخاب می کنید در این مورد بی تاثیر نمی ماند.

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *