تیزرینگ

مدیریت مالی شخصی

وبلاگ

۱ شهریور ۱۴۰۲ 156 بازدید
تیزرینگ
مدیریت مالی شخصی

مدیریت مالی شخصی

مدیریت مالی شخصی

آدم‌های کمی را می‌شناسم که صرف‌نظر از مقدار درآمدشان، مدیریت مالی شخصی بلدند. درعوض خیلی‌ها باوجود آنکه درآمد کمی هم ندارند، اما مدام نگران بی‌پولی هستند؛ خیلی جالب می‌شد اگر فرمولی جادویی وجود داشت که با استفاده از آن، دیگر هرگز نگران پول نمی‌شدیم، نه؟! اگر از آن دسته افرادی هستید که همیشه استرس مالی دارید و از این وضعیت خسته شده اید، احتمالا وقت آن رسیده که به مدیریت مالی شخصی خود فکر کنید.

پنج کلید مهم برای کنترل امور مالی شخصی شما وجود دارد. همیشه این پنج مرحله را دنبال کنید تا کم کم مشکلات و مسائل مالی حل شود و دیگر استرس ناشی از این مشکلات را تجربه نکنید.

۱. اهداف خود را مشخص کنید

در گام اول، باید اهداف خود را در زندگی بنویسید و همچنین امور مالی خود را مدیریت کنید. امور مالی می تواند بر بسیاری از زمینه های مختلف زندگی تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، اگر هدف شما سفر به دنیا باشد، این امر بر برنامه ریزی مالی شما تأثیر می گذارد. اگر هدف شما بازنشستگی پیش از موعد است، بستگی به نحوه مدیریت مالی خود در حال حاضر دارد. خرید خانه، بچه دار شدن، جابجایی یا تغییر شغل همگی تحت تاثیر مدیریت مالی شخصی هستند.

زمانی که اهداف مالی خود را یادداشت کردید، باید آنها را اولویت بندی کنید. این باعث می شود به آنهایی که برای شما مهم هستند توجه بیشتری داشته باشید. شما می توانید این اهداف را به ترتیبی که می خواهید به آنها برسید ترتیب دهید، اما به یاد داشته باشید که برای یک هدف بلندمدت مانند پس انداز پول برای بازنشستگی، باید روی اهداف دیگر خود نیز کار کنید.

چند نکته در مورد چگونگی شناسایی اهداف مالی:

  • با اهداف بلندمدت مانند پرداخت بدهی، خرید خانه یا بازنشستگی زودهنگام شروع کنید. این اهداف باید جدا از اهداف کوتاه مدت شما باشند.
  • اهداف کوتاه‌مدتی همچون تنظیم دخل و خرج، کاهش هزینه‌ها و عدم‌استفاده از چک را هم مشخص کنید.
  • برای رسیدن به برنامه مالی نهایی، اهداف خود را اولویت بندی کنید.  

۲. برنامه‌ریزی کنید

برای رسیدن به اهداف مالی، داشتن یک برنامه مالی بسیار مهم است. این برنامه باید چندین مرحله داشته باشد و معمولاً شامل کنترل بودجه، ایجاد برنامه هزینه و سپس پرداخت بدهی است.

وقتی این سه مرحله را انجام دهید، از محل مدیریت هزینه ها پول قابل‌توجهی به‌دست خواهید آورید که می توانید برای رسیدن به اهداف خود هزینه کنید.

در این مرحله، باید تصمیم بگیرید که کدام اولویت ها برای شما مهمتر از دیگران هستند. به کار بر روی اهداف بازنشستگی بلندمدت خود ادامه دهید، اما روی اهداف مهم دیگری که برای خود تعیین کرده اید نیز تمرکز کنید. آیا می خواهید به خارج از کشور سفر کنید؟ سرمایه گذاری؟ یک خانه بخر؟ یا کسب و کاری برای خود راه اندازی کنید؟ هنگام تصمیم گیری در مورد مرحله بعدی باید همه اینها را در نظر داشته باشید.

ایجاد برنامه‌ی مدون، و در کنار آن داشتن صندوق اضطراری، به شما کمک می کند تا تصمیمات مالی بر اساس ترس را متوقف کنید و اوضاع را تحت کنترل بگیرید.

هنگام ایجاد یک برنامه مالی، نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • بودجه بندی کلید موفقیت است. ابزاری است که کنترل آینده‌ی مالی را برای‌تان به ارمغان می‌آورد. بودجه کلید پیشبرد سایر مراحل برنامه است.
  • مهم نیست که در برنامه ریزی مالی خود در چه مرحله‌ای هستید، همیشه باید اهداف بلندمدت مانند پس انداز برای بازنشستگی را در نظر بگیرید.
  • ایجاد صندوق اضطراری یکی دیگر از عوامل مهم موفقیت و استقلال مالی است.

۳. طبق بودجه جلو بروید

بودجه یکی از بزرگترین ابزارهایی است که به شما در دستیابی به موفقیت مالی کمک می کند. با یک بودجه، یک برنامه هزینه ایجاد می کنید و بیشتر روی پول تمرکز می کنید. به این ترتیب راحت تر به اهداف خود می رسید.

با یک بودجه، می توانید تصمیم بگیرید که چگونه پول خود را خرج کنید. بدون برنامه، ممکن است متوجه شوید که پول خود را صرف برخی از هوس های لحظه‌ای می کنید که اولویت شما نیست، و سپس به این فکر می کنید که چرا هرگز به اهداف مالی خود نمی رسید.

چند نکته را باید در نظر داشته باشید: حتی پس از پرداخت بدهی، هم باید همچنان بودجه‌ای داشته باشید. خرج کردن بیشتر از درآمدتان آسان است، و اگر سایر هزینه های خود را بررسی نکنید، ممکن است دوباره بدهکار شوید.

اگر متاهل هستید، بودجه خود را با  هم‌فکری همسرتان تعیین کنید.  این‌ طوری با کمک هم به اهداف مالی دست می‌یابید و دعوا‌یتان نمی‌شود! در ادامه چند توصیه برای متأهلینی که می‌خواهند با هم بودجه‌بندی کنند:

  • به سیستم بودجه‌بندی پاکتی برگردید، همان سیستمی که از وجه نقد برای مقوله‌های مختلف استفاده می‌کند.
  • از اپ‌های بودجه‌بندی استفاده کنید تا بتوانید هزینه‌ها را همان موقع وارد کنید.
  • همچنین برنامه ریزی از قبل می تواند به شما در جلوگیری از هزینه های بیش از حد کمک کند.
۳. طبق بودجه جلو بروید

۴. بدهی‌ها را پرداخت کنید

بدهی مانع بزرگی برای دستیابی به اهداف مالی شماست، بنابراین حذف آن در اولویت است.

برنامه‌ای برای حذف بدهی ایجاد کنید تا به شما کمک کند آن را سریعتر پرداخت کنید.در حالی که حداقل بازپرداخت را برای همه‌ی بدهی‌های‌تان دارید، هر بار پول بیشتری را برای یک بدهی کنار بگذارید و پس از بازپرداخت کامل بدهی نخست، همه‌ی آن پولی را که برای نخستین بدهی می‌پرداختید به بدهی بعدی منتقل کنید و به‌این صورت از «اثر گلوله‌ی برفی» برای بازپرداخت بدهی‌ها استفاده کنید.

هنگامی که از بدهی آزاد شدید، باید متعهد شوید که دیگر هرگز بدهکار نشوید. مدام چک نکشید و در صندوق اضطراری برای پوشش هزینه های غیرمنتظره پس انداز کنید. به این ترتیب، شما مجبور نیستید از فلانی وام بگیرید یا چک بکشید. این نکات به شما کمک می کند بدهی خود را سریعتر پرداخت کنید.

  • وسایل اضافی را بفروشید تا پول بیشتری برای پرداخت بدهی بدست آورید.
  • شغل دوم می تواند روند بازپرداخت را تسریع کند و ممکن است برای ایجاد تغییرات در وضعیت شما ضروری باشد.
  • به دنبال حوزه‌هایی برای کاهش هزینه ها و افزایش بازپرداخت بدهی باشید.

۵. در مسیر مدیریت مالی شخصی خود، از پرسیدن نترسید

هنگامی که آماده رشد ثروت و سرمایه گذاری هستید، باید با یک برنامه ریز مالی صحبت کنید و برای تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری کمک بخواهید.

یک مشاور خوب ریسک‌های مرتبط با هر سرمایه‌گذاری را با شما در میان می‌گذارد و به شما کمک می‌کند تا محصولاتی متناسب با سطح راحتی شما پیدا کنید و در عین حال به شما کمک می‌کند تا به سرعت به سمت اهداف خود حرکت کنید. یک برنامه ریز مالی نیز می تواند به شما در بودجه کمک کند، که یک مزیت دیگر است.

به یاد داشته باشید که سرمایه گذاری یک استراتژی بلندمدت ایجاد ثروت است. همچنین می توانید کمک های مالی را در جاهای دیگر بیابید:

  • در فرهنگسراها و سایر مراکز اجتماعی ممکن است کلاس‌های مدیریت مالی شخصی برگزار شوند.
  • می‌توانید مربی‌ای بیابید که شما را طی چند ماه نخست در مسیر بودجه‌بندی همراهی کند. اگر در بودجه‌بندی غرق شده‌اید، این امر می‌تواند بسیار مفید باشد.
  • اگر والدین یا بعضی اعضای فامیل هم مدیریت مالی شخصی بلدند، می‌توانید از آنها کمک بخواهید یا بنشینید و با آنها درباره‌ی این صحبت کنید که چه قدم‌های درستی برداشتند یا اگر به گذشته برگردند، کدام کارها را انجام نمی‌دهند.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *