آفوگاتو چیست
شما عاشق قهوه هستید یا طرفدار سرسخت بستنی؟ آفوگاتو ترکیب این دو خوراکی خوشمزه است. در قلب کافههای شلوغ، در میان سمفونی معطر قهوه تازه، آفوگاتو دسری ساده و خلاقانه است که هر کسی را وسوسه میکند. قهوه داغ روی بستنی حرکت میکند و ترکیبی مسحورکننده از طعم و بافتهای مختلف میسازد. آفوگاتو فقط دسری ساده نیست، بلکه ذائقه شما را درگیر میکند و خاطره دلنشینی برایتان میسازد. در این مقاله، این دسر جذاب را بررسی میکنیم و طرز تهیهاش را توضیح میدهیم. با ما همراه باشید.
آفوگاتو یک دسر سنتی ایتالیایی بر پایه قهوه است. برای تهیه این دسر، اسپرسو داغ روی بستنی ریخته و سرو می شود. تضاد بین گرمای قهوه تلخ و سردی و شیرینی بستنی لذت بخش است. این ترکیب جذاب با خامه تکمیل می شود و یک دسر سبک خوشمزه به دست می آید که برای بعد از غذا عالی است. اگر آیس لاته (Ice Latte) دوست دارید، مطمئناً آفوگاتو را دوست خواهید داشت.
آفوگاتو در زبان ایتالیایی به معنای غرق شده است که نام مناسبی برای این دسر است زیرا بستنی در قهوه غرق شده است. آفوگاتو به راحتی تهیه می شود و به راحتی می توانید آن را در منزل درست کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. ایتالیایی ها این دسر را بعد از شام سرو می کنند اما می توانید بهجای عصرانهای جذاب نیز از آن لذت ببرید.
مواد لازم آفو گاتو
تنها چیزی که برای یک آفوگاتو نیاز دارید اسپرسو و بستنی است. یک شات اسپرسو برای تهیه آفوگاتو کافی است. اندازه استاندارد هر فنجان اسپرسو 30 میلی لیتر است. هر چه قهوه بهتر باشد، آفوگاتو خوشمزه تر خواهد بود.
در ایتالیا آفوگاتو را با ژلاتو درست می کنند. ژلاتو یک بستنی سنتی ایتالیایی است. اگر ژلاتو ندارید، می توانید آن را با بستنی وانیلی جایگزین کنید. وانیل یک انتخاب کلاسیک است که با قهوه ست می شود، اما می توانید از بستنی های دیگر نیز استفاده کنید. انتخاب بستنی کاملاً به ذائقه شما بستگی دارد، پس در امتحان آن تردید نکنید. یک قاشق بزرگ بستنی برای یک فنجان اسپرسو کافی است.
میتوانید بنا به سلیقه خود، از انواع سیروپ هم در این دسر استفاده کنید. نصف شات از سیروپ دلخواه شما طعم نهایی آفوگاتو را بهتر میکند. نصف شات معادل ۱۵ میلیلیتر یا ۱ قاشق غذاخوری است، اما این مقدار را بنا به سلیقه خود میتوانید تغییر دهید.
برای تزیین این دسر می توانید از خامه، شکلات رنده شده، شکلات مایع، پسته یا فندق آسیاب شده استفاده کنید. هر آشپزی این دسر را به سلیقه خود درست می کند. چندین بار تلاش کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.
طرز تهیه آفوگاتو
- برای هر نفر ۱ شات اسپرسو دم کنید. (اسپرسو را میتوانید با هر دستگاه قهوهسازی آماده کنید.)
- ۱ یا ۲ اسکوپ بستنی در لیوان بریزید.
- اسپرسو داغ را روی بستنی بریزید.
- سیروپ یا افزودنیهای دلخواه خود را اضافه کنید.
چند نکته در خصوص تهیه آفوگاتو
طرز تهیه آفوگاتو بسیار آسان است و هرکسی می تواند بنا به ذائقه خود آن را تغییر دهد. نکات مفیدی را هم نوشته ایم که باعث خوش طعم شدن آن می شود و زمان کمتری برای تهیه آن می گیرد.
- می توانید چند عدد بستنی لیوانی کوچک بخرید و در فریزر بگذارید و زمانی که می خواهید آفوگاتو درست کنید کافی است یک شات اسپرسو دم کرده و روی بستنی بریزید. با این روش آفوگاتو شما خیلی سریع و راحت آماده می شود.
- اگر مهمان دارید و میخواهید دسر آفوگاتو برایشان درست کنید، از قبل بستنی را در ظروف دلخواهتان بریزید و در فریزر بگذارید. چند دقیقه قبل از سرو، قهوه دم کنید و روی بستنیها بریزید تا خیلی وقتتان گرفته نشود.
- از بستنیهای طعمدار استفاده کنید. بستنیهایی که شکلات چیپسی یا کوکی دارند، در کنار قهوه خوشمزه میشوند و طعم آفوگاتو را بهتر میکنند.
- بهجای بستنی، از ژلاتو یا کاسترد یخزده استفاده کنید. هر خوراکی سردی را که دوست دارید همراه با قهوه امتحان کنید و خودتان آفوگاتو درست کنید.
- آفوگاتو را تزئین کنید. روی بستنی را با مقداری سس شکلات، اسپری خامه ای، شکلات رنده شده، ترافل های رنگارنگ، مقداری نمک دریایی یا بیسکویت له شده تزیین کنید و از طعم نهایی لذت ببرید.
- برای دمکردن اسپرسو از هر روش و دستگاهی میتوانید استفاده کنید. فرقی نمیکند قهوهساز اتوماتیک دارید یا قهوهساز کپسولی یا اسپرسو را روی اجاقگاز درست میکنید. با هر روشی میتوانید اسپرسو را آماده و آفوگاتو درست کنید.
سخن آخر
آفوگاتو ترکیبی لذت بخش از تضادها است. تلخی اسپرسو همراه با شیرینی بستنی طعم جذابی ایجاد می کند که برای همه لذت بخش است. خاستگاه این دسر ایتالیا است، اما آوازه آن از مرزها رد شده و اکنون در بین مردم سراسر جهان محبوبیت دارد. اگر هوس یک دسر ساده با طعمی جدید و جالب دارید، برای خود یک آفوگاتو درست کنید و بگذارید طعم های جالب آن شما را غرق کند.
به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید