تیزرینگ

درمان صرفه در منزل

وبلاگ , سلامت

۳۰ مرداد ۱۴۰۲ 121 بازدید
تیزرینگ
درمان صرفه در منزل

درمان صرفه در منزل

درمان صرفه در منزل

سرفه یک رویداد طبیعی است که در پاکسازی بدن از محرک ها و عفونت ها نقش دارد. اما نشانه سرفه های مداوم چیست و چگونه با آن مقابله کنیم؟ یافتن بهترین درمان سرفه به علت اصلی بروز آن بستگی دارد. علت احتمالی سرفه می تواند آلرژی، عفونت و بازگشت اسید معده به مری (ریفلاکس) باشد.

اگر می‌خواهید از داروهای طبیعی سرفه استفاده کنید، باید با منابع معتبر و نام‌های تجاری آشنا شوید. همچنین باید توجه داشته باشید که برخی از گیاهان و مکمل ها می توانند با سایر داروها تداخل داشته و عوارض جانبی ناخواسته ای ایجاد کنند.

در صورتی که سرفه شدید بوده یا بیش از چند هفته ادامه داشته باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. طیف وسیعی از روش‌های درمانی طبیعی برای سرفه‌های مداوم استفاده می‌شود. در این مقاله،10 مورد از این روش‌های درمانی را با جزئیات بیشتر بررسی می‌کنیم.

1) چای عسل

طبق تحقیقات، عسل می تواند سرفه را تسکین دهد. در مطالعه ای برای درمان سرفه های شبانه در کودکان،، اثر عسل تیره و داروی ضدسرفه دکسترومتورفان با حضور یک گروه شاهد مقایسه شد.

نتایج نشان می دهد که عسل بیشترین تاثیر را در تسکین و کاهش سرفه دارد. اثربخشی عسل کمی بیشتر از دکسترومتورفان است. در نتیجه والدین ترجیح می دهند برای درمان سرماخوردگی کودکان از عسل استفاده کنند.

برای درمان سرفه با عسل ۲ قاشق چایخوری از آن را در یک لیوان آب یا چای بسیار کم رنگ و ولرم یا دمنوش آویشن حل کنید. این مخلوط را یک یا دو بار در روز بنوشید.

نکاتی که قبل از استفاده از این ترکیب باید در نظر گرفته شود:

  1. خوردن عسل برای کودکان زیر 1 سال ممنوع است. زیرا می تواند باعث واکنش های آلرژیک شدید یا حساسیت دائمی شود.
  2. قبل از مصرف دمنوش آویشن، مطمئن شوید که به آویشن آلرژی ندارید علائم آلرژی به آویشن در ابتدا مشابه علائم مسمومیت غذایی است.
  3. بیش از 100 تا 120 میلی لیتر دمنوش آویشن در روز مصرف نکنید
1) چای عسل

2) زنجبیل

زنجبیل به لطف خواص ضد التهابی خود می تواند سرفه های خشک و سرفه های ناشی از آسم را تسکین دهد. زنجبیل همچنین می تواند برای تسکین حالت تهوع و درد استفاده شود.

یک مطالعه نشان می دهد که برخی از ترکیبات ضد التهابی موجود در زنجبیل، پوشش مجاری هوایی را شل می کند که باعث کاهش سرفه می شود. در بیشتر موارد، محققان اثرات زنجبیل را بر سلول های انسان و حیوان مطالعه کرده اند. بنابراین تحقیقات بیشتری برای تکمیل این اطلاعات مورد نیاز است.

روش آماده سازی:

با افزودن 20 تا 40 گرم زنجبیل تازه به یک فنجان آب داغ، یک دم‌نوشی تسکین دهنده و آرامش بخش درست کنید. قبل از نوشیدن، اجازه دهید زنجبیل چند دقیقه در آب داغ خیس بخورد و دم بکشد. می توانید بعد از اینکه کمی خنک شد و دیگر داغ نبود، عسل را به آن اضافه کنید تا طعم و تاثیر آن در تسکین سرفه بهبود یابد.

توجه داشته باشید که در بعضی موارد، دم‌نوش زنجبیل می‌تواند باعث ناراحتی معده یا سوزش سر دل شود. عسل می‌تواند این عارضه جانبی را خفیف کند.

3) مایعات

هیدراته ماندن بدن و نوشیدن مایعات کافی برای کسانی که سرفه یا سرماخوردگی دارند بسیار مهم است. تحقیقات نشان می دهد که نوشیدن مایعات هم دمای اتاق در درمان آبریزش بینی و کاهش عطسه و سرفه موثر است.

با این حال، اگر علائم شما چیزی بیشتر از یک سرماخوردگی یا آنفولانزای ساده را نشان می دهد، بهتر است از نوشیدنی های گرم استفاده کنید. بر اساس نتایج همین مطالعه، نوشیدنی های گرم نیز علائم بیشتری مانند گلودرد، لرز و خستگی جسمانی را کاهش دادند. تسکین علائم بلافاصله پس از مصرف مایعات شروع می شود و تا مدتی پس از پایان نوشیدنی گرم ادامه می یابد.

نوشیدنی های گرم موثر برای سرفه عبارتند از:

آب گوشت، مرغ یا سبزیجات (یا انواع سوپ های رقیق)
دمنوش های گیاهی
چای سیاه بدون کافئین
آب گرم
آبمیوه های داغ

3) مایعات

4) بخار

سرفه همراه با خلط با بخار درمان می شود. حمام را پر از بخار کنید و دوش آب گرم بگیرید. چند دقیقه در این بخار بمانید تا از شدت علائم کفروکش کند.. پس از حمام، یک لیوان آب با دمای اتاق بنوشید تا دمای بدن خود را کاهش دهید و از کم آبی بدن جلوگیری کنید.

روش دیگر برای درمان سرفه، تهیه یک کاسه بخور است. برای این کار یک کاسه بزرگ را با آب داغ پر کنید. گیاهان یا اسانس‌های روغنی مانند اکالیپتوس یا رزماری که باعث رفع گرفتگی می‌شوند را نیز به آب اضافه کنید.

روی کاسه خم شوید و یک حوله را روی سر خود قرار دهید تا بخار در فضای زیر حوله حبس شود. بخار را به مدت 5 دقیقه استنشاق کنید. اگر گرمای بخار پوست شما را آزار می دهد، کمی استراحت کنید تا پوست خنک شود و سپس ادامه دهید. به یاد داشته باشید که حتماً از چشم‌بند استفاده کنید و اجازه ندهید بخار مستقیماً با چشم یا پلک شما تماس پیدا کند. گرمای زیاد بخار به چشم و بینایی آسیب می رساند.

بر اساس توصیه های موسسه ملی قلب، ریه و خون ایالات متحده (NHLBI)، کسانی که سرفه همراه با خلط یا احتقان و تنگی نفس دارند،بهتر است از یک دستگاه بخور یا رطوبت‌ساز سرد در منزل استفاده کنند.

5) ریشه گل ختمی (HOLLYHOCKS)

ریشه گل ختمی سابقه طولانی در درمان سرفه و گلودرد دارد. این گیاه دارویی حاوی مقادیر زیادی موسیلاژ است و به همین دلیل می تواند تحریکات ناشی از سرفه را کاهش دهد. موسیلاژ یا لعاب گیاهی ماده ای چسبناک و غلیظ است که گلو را می پوشاند و آزار ناشی از سرفه را برطرف می کند.

نتایج یک مطالعه کوچک نشان می دهد که یک شربت گیاهی سرفه حاوی ریشه گل ختمی، آویشن و عشقه به طور موثر سرفه های ناشی از سرماخوردگی و عفونت های دستگاه تنفسی را تسکین می دهد. در مورد سرفه‌های مزمن، پس از 12 روز مصرف این شربت، 90 درصد از شرکت کنندگان اثربخشی آن را خوب یا بسیار خوب اعلام کردند.

ریشه گل ختمی نیز به عنوان گیاه خشک یا چای کیسه ای موجود است. آن را با آب داغ به مدت 10 دقیقه دم کنید و بنوشید. توجه کنید که با خیس خوردن بیشتر ریشه گل ختمی در آب، موسیلاژ و لعاب بیشتری وارد نوشیدنی شما می‌شود.

عوارض جانبی ریشه گل ختمی ناراحتی معده است که با نوشیدن مایعات بیشتر می توان بر آن غلبه کرد.

6) غرغره آب نمک

این درمان ساده یکی از موثرترین روش ها برای درمان گلودرد و سرفه مرطوب است. آب نمک بلغم و مخاط (خلط)  پشت گلو را کاهش می دهد و سرفه را کاهش می دهد.

نصف قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید. قبل از استفاده اجازه دهید محلول کمی خنک شود. هنگام غرغره کردن، آب نمک را برای چند دقیقه  در انتهای گلوی خود نگه دارید و سپس آن را  بیرون بریزید.

نکته: محلول غلیظ‌تری درست نکنید. حتماً نسبت یک چهارم تا یک دوم قاشق چای‌خوری نمک در 230 میلی‌لیتر آب گرم را رعایت کنید.

چندین بار در روز با آب نمک غرغره کنید تا سرفه بهبود یابد. از دادن آب نمک به کودکان کوچک خودداری کنید. زیرا ممکن است نتوانند آن را به درستی غرغره کنند و بلعیدن آن نیز می تواند خطرناک باشد.

6) غرغره آب نمک

7) نعناع فلفلی برای درمان سرفه

برگ های نعناع فلفلی به دلیل خواص دارویی خود به خوبی شناخته شده اند. منتول موجود در نعناع فلفلی گلو را تسکین می دهد و به عنوان یک ضد احتقان عمل می کند و به تجزیه و از بین بردن خلط کمک می کند.

با نوشیدن چای نعناع فلفلی یا استنشاق بخار نعناع فلفلی در طی فرآیند بخور گرفتن، می توانید از مزایای این گیاه بهره مند شوید. برای برای بخور گرفتن کافی است به هر 150 میلی لیتر آب داغ، 3 یا 4 قطره اسانس روغنی نعناع فلفلی اضافه کنید. یک حوله روی سرتان قرار دهید و مستقیماً بالای آب نفس بکشید. همان‌طور که گفته شد، حتماً موقع بخور گرفتن از چشم‌بند برای محافظت چشمان‌تان در برابر حرارت استفاه کنید.

8) پنیرک

از عصاره گل و برگ گیاه پنیرک برای درمان سرفه و التهاب غشاهای مخاطی استفاده می شود.

موسیلاژ پنیرک به آن اثر تسکین دهنده ای بر سرفه می دهد. موسیلاژهای موجود در گیاهان می تواند سرفه را با تشکیل یک پوشش محافظ که از سطح لایه مخاطی در برابر عوامل تحریک کننده محافظت می کند، سرکوب کند. این اثر محدود به حلق است، چراکه موسیلاژهای گیاهی به علت وجود مولکول‌های بزرگ احتمالاً جذب نمی‌شوند و بنابراین نمی‌توانند پس از مصرف خوراکی به مخاط نای و برونش‌ها برسند.

9) به

لعاب دانه به، به عنوان داروی سرفه در بسیاری از نقاط جهان استفاده می شود. اثر ضد ضدآلرژی عصاره جوشانده آن قبلاً تأیید شده است و از برگ و دانه آن برای درمان برونشیت و سرفه مزمن استفاده می شود.

10) شست‌وشوی بینی با آب نمک یا سرم فیزیولوژی

یکی از شایع ترین علل سرفه، التهاب دستگاه تنفسی فوقانی است. شستشوی مجاری بینی با آب نمک می تواند با دفع مواد تحریک کننده و پاکسازی مجاری تنفسی از وجود مخاط، التهاب را کاهش دهد و به درمان سرفه کمک کند.

برای این منظور می توانید سرم فیزیولوژیک (سرم های غیر قابل تزریق و مخصوص شست‌وشو) را از داروخانه تهیه کنید یا محلول آب نمک را به همان نسبتی که برای غرغره آب نمک مشخص شده است (مورد شماره 6) تهیه کنید.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *