تیزرینگ
تیزرینگ
هر آنچه که درباره واردات خودرو سنگین باید بدانید

هر آنچه که درباره واردات خودرو سنگین باید بدانید

هر آنچه که درباره واردات خودرو سنگین باید بدانید

ناوگان حمل و نقل کشور به دلایل مختلف از جمله اعمال تحریم ها و شرایط سخت اقتصادی فرسوده و ناکارآمد است. کامیون ها و و کشنده‌ها در حمل و نقل جاده ای و سرعت انتقال کالا نقش موثری دارند و واردات آنها علاوه بر کاهش هزینه ها باعث انتقال فناوری های جدید و توسعه صنعت خودرو در کشور می شود. اما شرایط واردات خودروهای سنگین چیست؟

واردات خودرو سنگین به کشور چه مزایایی دارد؟

خودروهای سنگین نقش مهمی در حمل و نقل کالا و شبکه توزیع دارند و بی شک حذف آنها به اقتصاد و صنایع بزرگ کشور آسیب وارد می کند. علاوه بر این، ایمنی رانندگان و همچنین سایر وسایل نقلیه در جاده ها به دلیل فرسودگی کامیون ها در خطر است.

از طرفی خودروهای فرسوده آلایندگی مضر بیشتری دارند، سوخت بیشتری مصرف می کنند، هزینه های تعمیر قطعات و تعمیر و نگهداری سرسام آور است و عموما پر از ضرر و زیان هستند!

بنابراین به مالکان توصیه می شود هر چه زودتر خودرو سنگین خود را به مدل های جدید و استاندارد ارتقا دهند. این فرآیند مستلزم ارزیابی شرایط و ضوابط است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

واردات خودرو سنگین به کشور چه مزایایی دارد؟

شرایط واردات خودرو سنگین به کشور

با افزایش تعداد کامیون های فرسوده، دبیر اتحادیه کامیون داران کشور با واردات مدل های کارکرده با حداکثر سه سال خدمات از اروپا، ژاپن و کره موافقت کرد. اما شرایط واردات خودروهای سنگین چیست و کامیون های وارداتی باید چه مشخصاتی داشته باشند؟

چهار گروه واجد شرایط واردات خودروهای سنگین شامل:

  1. شرکت‌های تولیدکننده ناوگان داخلی (در هر مرحله تا ۱۰۰۰ دستگاه)
  2. شرکت‌های حمل و نقل توانمند با مجوز واردات (در هر مرحله تا ۱۰۰۰ دستگاه)
  3. شرکت‌های سرمایه‌گذاری واردکننده با مجوز صادرات و دارای خدمات پس از فروش (در هر مرحله تا ۵۰ دستگاه)
  4. مالکین حقیقی و حقوقی کامیون‌های فرسوده و اسقاطی

توجه داشته باشید که مالک حقیقی یا حقوقی نمی‌تواند به نمایندگی از چند متقاضی، اقدام به واردات خودرو کند.

اگر مالک یک خودروی فرسوده از توان مالی کافی برای تعویض ماشین برخوردار نباشد، می‌تواند با شرکت‌های حمل و نقل توانمند یا شرکت‌های حمل و نقل داخلی مشارکت کرده و به اندازه سهم‌آورده خود نسبت به قیمت نهایی خودروی وارداتی، در درآمد حاصل از عملکرد کامیون سهیم شود.

منظور از شرکت حمل و نقل توانمند، شرکتی است که ضمن داشتن مجوز فعالیت سراسری از سوی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای، عملکرد یک سال گذشته‌اش مساوی یا بیشتر از نصف میانگین تعداد بارنامه‌های صادره توسط دیگر شرکت‌های حمل و نقل توانمند باشد.

شرایط واردات خودروهای سنگین از گروه های مجاز به شرح زیر است:

  1. نباید بیش از سه سال از تولید خودروی وارداتی گذشته باشد.
  2. خودروهای وارداتی باید خدمات پس از فروش در کشور داشته باشند.
  3. خودروی وارداتی باید از نظر ایمنی، آلایندگی و کیفیت مورد تایید مراجع مربوطه باشد. داشتن استاندارد e-mark نیز یکی از الزامات است.
  4. خودروهای باری سنگین وارداتی می توانند یدک کش یا باری باشند.
  5. در مرحله اول کامیون های بالای 18 تن به عنوان اولویت وارد می شود.
  6. خودروهای وارداتی باید شرایط و استانداردهای لازم را برای حمل و نقل بین المللی و ورود به کشورهای اروپایی داشته باشند.
شرایط واردات خودرو سنگین به کشور

بنابراین واردکننده یا مالک باید خودروی جدید را بر اساس شرایط فوق انتخاب کند. اما جدا از شرایط واردات خودروهای سنگین، اشاره به نکته مهمی در مورد اسقاط کامیون های فرسوده خالی از لطف نیست.

  1. در ازای ورود هر دستگاه کامیون، یک دستگاه کامیون با بیش از ۲۵ سال سن باید اسقاط شود، به شرطی که ظرفیت آن حداکثر ۳ تن کمتر از محصول وارداتی باشد.
  2. کامیون اسقاط شده باید در شبکه حمل و نقل کشور فعال بوده و دارای معاینه فنی معتبر باشد.
  3. در صورت تایید اسقاط کامیون توسط سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، سود بازرگانی کامیون وارداتی 25 درصد گمرک کاهش می یابد.
  4. این 25 درصد در واقع سهم یارانه ای دولت در تامین ارز واردات خودروهای فرسوده است.

نکته دیگر در خصوص شرایط واردات خودروهای سنگین، مربوط به ثبت کد شناسه کامیون فرسوده است. واردکنندگان گروه چهارم یعنی. اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب خودروهای فرسوده موظفند کد شناسه خودروی فرسوده را در سایت اداره کل راهداری کشور ثبت کنند.

البته سایر گروه ها باید هنگام ترخیص خودروی وارداتی، کد شناسه کامیون فرسوده را در محل ثبت کنند. بلافاصله پس از ترخیص کامیون از گمرک، اطلاعات واردکنندگان و تعداد و نوع خودروهای وارداتی در سایت سازمان درج شده و در اختیار متقاضیان قرار خواهد گرفت.

حرف آخر در واردات خودرو سنگین

نوسازی کامیون‌ها و کشنده‌ها یکی از اقدامات مهم و ضروری در حوزه حمل و نقل است که علاوه بر انتقال فناوری های نوین در صنعت خودرو، ایمنی رانندگان را تضمین می کند و سرعت حمل و نقل کالا را در سراسر کشور افزایش می دهد. امیدواریم در کنار واردات خودروهای سواری، با واردات خودرو سنگین در آینده نزدیک بتوان عمده کامیون‌های فرسوده را از جاده‌ها خارج کرد و اثربخشی فعالیت‌های مختلف در حیطه حمل و نقل را افزایش داد.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *