چطور عادتهای ساده چند ده سال به عمرتان اضافه میکند؟
از زمان های بسیار قدیم بشر به دنبال اکسیر جوانی بوده و آن را معمایی دست نیافتنی می داند، اما طبق تحقیقات جدید، راز زندگی طولانی تر و سالم تر در عادات روزانه ما نهفته است. فراتر از حوزه ژنتیک و پیشرفت های علم پزشکی، انتخاب های به ظاهر ساده روزانه ما سرنوشت ما را شکل می دهند. در این مقاله به بررسی عادت هایی می پردازیم که می توانند چندین دهه به زندگی شما اضافه کنند. با ما بمان.
کدام عادتها باعث افزایش طول عمر میشود؟
بر اساس تحقیقات جدید، برخی عادات می توانند عمر شما را افزایش دهند. حتی اگر بعد از ۴۰ سالگی این عادات را به سبک زندگی خود اضافه کنید، چندین دهه بیشتر عمر خواهید کرد. برای ایجاد چنین تغییر مهمی در زندگی خود، باید متمرکز بمانید و پشتکار داشته باشید. 8 عادتی که چندین دهه به زندگی فرد اضافه می کند عبارتند از:
- سیگار نکشیدن؛
- فعالیت بدنی منظم؛
- رعایت بهداشت خواب؛
- پرهیز از مصرف الکل؛
- رژیم غذایی سالم؛
- غلبه بر استرس؛
- روابط اجتماعی مثبت؛
- اجتناب از مصرف مواد مخدر.
طبق تحقیقات، میانسالانی که این عادات را به زندگی خود اضافه کردهاند، طول عمرشان افزایش چشمگیری یافته است. مردان و زنانی که در ۴۰سالگی این ۸ عادت را در روتین زندگی خود گنجاندهاند، ۲۲ تا ۲۴ سال بیشتر از افرادی عمر کردهاند که هیچکدام از این موارد را رعایت نمیکردند. هرکدام از این عادات به نحوی خطر مرگ زودرس را کاهش میدهند، اما ترکیبشان با هم چند برابر تأثیر دارد.
اثرگذاری این عادات چطور بررسی شده است؟
بیش از ۷۱۹هزار نفر در این مطالعه برای بررسی تاثیر سبک زندگی بر طول عمر شرکت کردند. این افراد بین 40 تا 99 سال سن داشتند و تاثیر هر یک از 8 عادت بر امید به زندگی آنها بررسی شد. هنگامی که محققان داده ها را تجزیه و تحلیل کردند، دریافتند که فعالیت بدنی کم، مصرف مواد مخدر و سیگار بیشترین تأثیر منفی را بر امید به زندگی افراد دارد. این 3 عامل احتمال مرگ زودرس را 30 تا 45 درصد افزایش می دهد. عدم رعایت بهداشت خواب، مصرف زیاد الکل و استرس احتمال مرگ را 20 درصد افزایش می دهد. فقدان روابط اجتماعی سالم با افزایش 5 درصدی این احتمال همراه بود.
محققان نتایج این آزمایش را منتشر کردند و توضیح دادند که چگونه یک سبک زندگی بهتر می تواند سال های زندگی سالم افراد را افزایش دهد. به گفته محققان هیچ وقت برای شروع یک سبک زندگی سالم دیر نیست و حتی بعد از 40 سال در صورت تمایل می توانید این 8 عادت را به زندگی روزمره خود اضافه کنید تا چند دهه بیشتر زندگی کنید و سلامت خود را بهبود ببخشید.
چرا این عادات طول عمر را افزایش میدهند؟
بیماری های قلبی و سرطان از علل اصلی مرگ زودرس هستند که مهم ترین عوامل زمینهساز آنها شناخته شده و قابل پیشگیری هستند. فشار خون و کلسترول بالا، دیابت، مصرف دخانیات، استرس، چاقی و ضعف عضلانی شما را در معرض خطر ابتلا به این بیماری های کشنده قرار می دهد.
بین این عوامل استعمال دخانیات نقش پررنگتری دارد و باعث بیماریهای مزمن متعددی میشود. مصرف سیگار و سایر مواد مخدر احتمال سکته قلبی، سرطان ریه، سرطان مری، بیماریهای مزمن ریوی و دیابت را بهشدت افزایش میدهد. بیماریهای مزمن بیشترین عوارض و نرخ مرگومیر را دارند. هزینه مراقبتهای پزشکی از این بیماران نیز زیاد است. علاوهبر این، بیمار چندین سال درد و رنج زیادی را تحمل میکند. بنابراین بهتر است با حذف عوامل زمینهساز بیماری و رعایت نکاتی که سلامت شما را بهبود میدهند از ایجاد این بیماریها جلوگیری کنید.
به گفته متخصصان قلب، زمانی که تصمیم می گیرید این 8 عادت را در زندگی خود رعایت کنید، بزرگترین گام را برای پیشگیری از بیماری های مزمن برداشته اید. تغذیه سالم، ورزش منظم، مدیریت اضطراب و ترک دخانیات می تواند خطر ابتلا به بیماری های مزمن را کاهش دهد و شما را برای چندین دهه سالم نگه دارد.
چطور به این عادات پایبند بمانیم؟
برای ایجاد تغییرات پایدار و مؤثر باید این عادات را با سبک زندگی خود تطبیق دهید. با توجه به شرایط خود، این موارد را شخصیسازی کنید و با تمرین و تکرار آنها را در روتین خود بگنجانید. مثلا ممکن است مادر در دوران نوزادی فرزندش موقتا خواب کافی و منظمی نداشته باشد، اما میتواند روی رژیم غذایی و تغذیه خود تمرکز بیشتری داشته باشد یا روابط اجتماعی مثبتی با اطرافیان برقرار کند و رضایت اجتماعی خود را افزایش دهد.
محققان می گویند ثبات مهم ترین عامل در ایجاد تاثیر مثبت این 8 عادت بر طول عمر شماست. بنابراین باید آگاهانه و واقع بینانه با این موارد روبرو شوید و آنها را به عادت تبدیل کنید. یکی از اقداماتی که می توانید برای ثابت ماندن از آن استفاده کنید، استفاده از ابزارهای مدرن و ساده برای تمرین عادات است. می توانید از برنامه هایی که فعالیت بدنی و تغذیه شما را ثبت و ارزیابی می کنند کمک بگیرید. علاوه بر این، شرکت در کلاسهای گروهی باعث میشود تا عادتهای سالم را به زندگی خود اضافه کنید و در مسیر خود قرار بگیرید.
سخن آخر
عادت های به ظاهر ساده ما اغلب تعیین می کنند که چقدر زندگی می کنیم و سال های میانی خود را چگونه سپری می کنیم. از غذایی که می خوریم گرفته تا روابطی که با دوستانمان داریم، بر طول عمر ما تأثیر می گذارد. بنابراین بهتر است از سبک زندگی خود آگاه باشیم و با برنامه ریزی صحیح عادات سالمی را ایجاد کنیم که عمر ما را چندین دهه افزایش دهد. به یاد داشته باشید، برای شروع این مسیر هیچ وقت دیر نیست. امروز تصمیم بگیرید و زندگی طولانی تر و شادتری برای خود بسازید.
به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید