تیزرینگ
تیزرینگ
بهترین غذا برای بوی بد دهان چیست؟

بهترین غذا برای بوی بد دهان چیست؟

بهترین غذا برای بوی بد دهان چیست؟

اگر از بهداشت دهان و دندان پیروی می کنید اما همچنان از بوی بد دهان (هالیتوزیس) شکایت دارید، باید رژیم غذایی خود را مرور کنید. برخی از غذاها باعث ایجاد بوی بد می شوند در حالی که برخی از آنها بوی بد را از بین می برند. در مقاله تیزرینگ امروز شما را با بهترین غذا برای بوی بد دهان آشنا می کنیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

بهترین غذا برای بوی بد دهان

سیر و پیاز در صدر فهرست غذاهایی هستند که باعث بوی بد دهان می شوند. همانطور که ترکیبات گوگردی آنها در دهان باقی می ماند، وارد جریان خون شده و بازدم می شود. قهوه و نوشیدنی های الکلی نیز از عوامل بوی بد دهان هستند. زیرا محیط مساعدی برای رشد باکتری ها ایجاد می کنند. از طرف دیگر، تولید بزاق را کاهش می دهند و اجازه می دهند باکتری های بدبو مدت بیشتری در دهان باقی بمانند.

در عوض، غذاهای زیر می‌توانند بوی بد دهان را برطرف و آن را خوشبو کنند:

۱. سیب

برای تغییر این متن بر روی دکمه ویرایش کلیک کنید. لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است.

خوردن یک سیب در روز می تواند بوی بد دهان را از بین ببرد. سیب به حذف باکتری ها و سایر مواد غذایی گیر کرده بین دندان ها یا روی دندان ها کمک می کند. همچنین حاوی آنتی اکسیدان هایی به نام پلی فنول ها است که مانع از رشد باکتری ها و کاهش تولید ترکیباتی می شود که به بوی بد دهان کمک می کنند.

۱. سیب

۲. سبزیجات

سبزی های برگ دار را می توان بهترین غذا برای بوی بد دهان نیز نامید. سبزیجات برگدار مانند کاهو، اسفناج و کلم کیل حاوی کلروفیل هستند که یک خوشبوکننده‌ی طبیعی است که بوی بد دهان را خنثی می کند. علاوه بر این، این نوع سبزیجات تعادل pH را حفظ کرده و دهان را کمتر اسیدی می کنند. محیط اسیدی منجر به خشکی دهان و بوی بد دهان می شود.

سایر سبزیجات نیز می توانند به رفع بوی بد دهان کمک کنند. به عنوان مثال، سبزیجات غنی از ویتامین C مانند فلفل قرمز و کلم بروکلی، محیط نامساعدی را برای باکتری های دهان ایجاد می کنند. اگر این سبزیجات به صورت خام مصرف شوند، عملکرد بهتری دارند. چون ترد هستند و با سایشی که ایجاد می‌کنند باعث شل شدن ذرات غذایی به دام افتاده در بین دندان‌ها می‌شوند.

۳. جعفری، ریحان و نعناع

این گیاهان معطر را نیز می توان در لیست بهترین مواد غذایی برای بوی بد دهان قرار داد. جعفری، ریحان و نعناع حس خوبی به دهان می دهند زیرا آنزیم هایی دارند که به ترکیبات حاوی گوگرد متصل می شوند و بوی بد را خنثی می کنند. همچنین، مانند سیب، حاوی پلی فنول است و می تواند از رشد باکتری های ایجاد کننده بو جلوگیری کند.

۴. زنجبیل

زنجبیل اغلب به عنوان یک درمان طبیعی برای مشکلات گوارشی استفاده می شود، اما می تواند با بوی بد دهان نیز مبارزه کند. ترکیبی در زنجبیل به نام جینجرول-۶ وجود دارد که آنزیم های بزاق را برای تجزیه ترکیبات گوگرد تحریک می کند.

۴. زنجبیل

۵. ماست پروبیوتیک

ماست پروبیوتیک علاوه بر اینکه منبع کلسیم و تقویت کننده مینای دندان است، دارای باکتری های مفیدی است که می تواند باکتری های بوی بد دهان را از بین ببرد. مطالعه محققان ژاپنی نشان داد که خوردن سه اونس (85 گرم) ماست بدون قند حاوی پروبیوتیک دو بار در روز به مدت 6 هفته می تواند با کاهش ترکیبات حاوی گوگرد، بوی بد دهان را از بین ببرد.

اگر می خواهید از ماست پروبیوتیک برای خوشبو شدن دهان خود استفاده کنید، بهتر است محصولات شیرین نشده را انتخاب کنید. زیرا باکتری ها از قند تغذیه می کنند.

۶. دانه‌ی رازیانه

مدت زمان زیادی است که در هند از دانه های رازیانه به عنوان بهترین غذا برای بوی بد دهان استفاده می شود. جویدن این دانه باعث افزایش تولید بزاق و از بین بردن باکتری های ایجاد کننده بوی بد دهان می شود. می توانید دانه های رازیانه را روی سالاد بپاشید یا با آن دمنوش درست کنید.

برای تهیه دمنوش، رازیانه را در هاون خرد کنید. سپس یک قاشق چای خوری از آن را به ۲ فنجان آب جوش اضافه کنید و بگذارید چند دقیقه دم بکشد. روش دیگر این است که یک و نیم فنجان آب را در قابلمه بجوشانید. یک قاشق غذاخوری دانه رازیانه له شده و کمی زنجبیل تازه له شده را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید مخلوط به مدت سه تا پنج دقیقه بجوشد. سپس آن را از صافی رد کنید.

سایر عواملی که بوی بد دهان را برطرف می‌کنند

علاوه بر غذاهایی که نام بردیم، آب و آدامس های بدون قند نیز می توانند بوی بد دهان را از بین ببرند:

آب؛ این مایع بی بو با شستن بقایای مواد غذایی باعث بوی خوش دهان می شود. همچنین تولید بزاق را افزایش می دهد و محیط دهان را تمیز می کند.

آدامس بدون قند؛ آدامس باعث شل شدن اتصال بین ذارت غذا و سلول‌های مرده با دندان‌ها، لثه‌ها و زبان می‌شود و تولید بزاق را افزایش می‌دهد. آدامس بدون قند حاوی زایلیتول تاثیر خوبی در رفع بوی بد دهان دارد، چون زایلیتول باکتری‌های دهان را مهار می‌کند. برای اینکه بیشترین بهره را از فواید این آدامس ببرید، باید از آن حداقل پنج دقیقه بعد از صرف غذا استفاده کنید.

کلام پایانی

اگر تلاش‌تان برای رفع بوی بد دهان با راهکارهای خانگی موثر نبود، به دندانپزشک مراجعه کنید. گاهی اوقات بوی بد دهان به دلیل یک بیماری زمینه ای ایجاد می شود. به عنوان مثال، انسداد مجرای سینوسی و بیماری لثه می تواند باعث بوی بد دهان شود. برخی از بیماری های ریوی، کلیه و کبد و اختلالات خود ایمنی (مانند سندرم شوگرن) نیز می توانند منجر به بوی بد دهان شوند.

خشکی مزمن دهان و کتواسیدوز را نیز می توان به عنوان علل بوی بد دهان نام برد. برخی داروها، مشکلات غدد بزاقی یا تنفس دهانی می توانند باعث خشکی دهان شوند. دیابت کنترل‌نشده و همچنین پیروی از رژیم‌ غذایی بسیار کم‌کالری باعث تجزیه‌ی سریع چربی‌های بدن می‌شود که این با کتواسیدوز همراه است. کتواسیدوز باعث می‌شود تنفس شما بوی میوه بدهد.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *