تیزرینگ
تیزرینگ
چرا تمام کودکان باید اسباب‌بازی داشته باشند؟

چرا تمام کودکان باید اسباب‌بازی داشته باشند؟

چرا تمام کودکان باید اسباب‌بازی داشته باشند؟

تجربه خوشایند دوران کودکی و لذت بردن از آن بارزترین نیاز هر کودکی است که در اطراف خود داریم. شاید برای همین بود که کمپین «بازی را دست به دست کن» شکل گرفت تا تنها بخش کوچکی از تجربه کودکی و استفاده از یک وسیله بازی را برای کودکان مناطق کم‌برخوردار فراهم کند. اما چرا اسباب‌بازی مهم است یا چرا ما اسباب‌بازی را برای اهداکردن انتخاب می‌کنیم؟ جزئیات این کمپین چیست و شرایط همراهی با آن چگونه است؟ ما در ادامه، به این سوالات جواب داده‌ایم.

 

اسباب‌بازی؛ زمینه‌ساز رشد و پرورش کودک

اگر از ما بپرسند که تفاوت کودکی با بقیه زندگی ما چیست، چگونه بدون معطلی به این سوال پاسخ دهیم؟ به نظر می رسد بازی، شادی،، جنب‌وجوش دائمی و جدی‌ نگرفتن امور یکی از ویژگی های منحصر به فرد دوران کودکی است که تا اوایل نوجوانی ادامه دارد. اغلب والدین با دغدغه تربیت صحیح و  آموزش خوب‌زیستن به فرزندان خود سعی می کنند به این ویژگی مهم فرزندان خود توجه کنند.

به گفته کارشناسان و روانشناسان حوزه کودک، بازی یکی از مهم ترین و حیاتی ترین فعالیت های کودکان است و آنها را در مسیر رشد منطقی قرار می دهد. روانشناسان رشد معتقدند میل به بازی و عشق به اسباب بازی های مختلف یکی از نشانه های سلامت روان است و حکایت از کنجکاوی و ماجراجویی کودک دارد. بنابراین فراهم کردن شرایط بازی و رفع موانع باید یکی از دغدغه‌های والدین، فعالان کودک و علاقه‌مندان به رشد سالم باشد.

اسباب‌بازی؛ زمینه‌ساز رشد و پرورش کودک

دلایل اهمیت استفاده از لوازم بازی و اسباب‌بازی

یکی از دلایل اهمیت بازی و وجود اسباب بازی این است که مهارت های مختلف کودک و همچنین جنبه های مختلف ذهنی مانند هوش هیجانی، هوش اجتماعی، تحلیل و استدلال، رفتار حرکتی و… از طرفی کودک با بازی و استفاده از اسباب بازی، شادی را تجربه می کند و می تواند نگرانی ها و ناراحتی های خود را بیان کند. شاید به همین دلیل است که بسیاری از محققان نحوه بازی کودکان را برای درک جزئیات رفتار خود مشاهده می کنند. اما جدا از همه این موارد بالا، چه چیز دیگری بازی با اسباب بازی ها را مهم می کند؟! بازی باعث می شود کودک بداند و بیاموزد که می تواند به سه صورت ارائه شود:

  1. شناخت کودک از محیط اطراف و افرادی که با او در ارتباط هستند
  2. شناخت کودک از خود، نقاط قوت و ضعف و ….
  3. شناخت و یادگیری حل مشکلات و رفع موانع

با توجه به آگاهی از تأثیر اسباب بازی و فراهم شدن شرایط مساعد برای بازی کودکان، می توان این سوال را مطرح کرد که بازی و تهیه اسباب بازی های مناسب برای کودکان چه تأثیری بر رشد آنها دارد؟ چه جنبه های ذهنی و روحی آنها را تقویت می کند؟ در پاسخ به این سوال می توان به جنبه های رشد در حوزه های مختلف اشاره کرد که عبارتند از:

  1. توسعه مهارت های اجتماعی
  2. توسعه مهارت های ذهنی
  3. توسعه مهارت های اخلاقی
  4. توسعه مهارت های عاطفی
  5. رشد جسمانی و مهارت های حرکتی
  6. هر اسباب بازی مناسب برای کودکان 

انتخاب اسباب بازی مناسب یکی از چالش های همیشگی والدین است. یکی از مواردی که در خرید اسباب بازی باید به آن توجه کرد، سن کودک است. نکته مهم دیگر توجه به عملکرد هر اسباب بازی است. بنابراین شناخت انواع اسباب بازی ها نقش مهمی در انتخاب اسباب بازی های مناسب و مطلوب برای کودکان دارد. در زیر به مهم ترین انواع اسباب بازی اشاره کرده ایم که به شرح زیر دسته بندی می شوند:

  1. اسباب‌بازی‌های ساختنی مثل لگو و مکعب‌ها
  2. اسباب بازی هایی برای بازی های تخیلی یا تجسمی مانند عروسک ها، شخصیت های کارتونی، خمیر بازی و غیره.
  3. اسباب بازی های حرکتی و وسایل ورزشی
  4. اسباب بازی های مهارتی
  5. اسباب بازی های پازل و بازی هایی مانند بازی های فکری و…

اهمیت داشتن اسباب‌بازی برای کودکان همه اقشار

اهمیت داشتن اسباب‌بازی برای کودکان همه اقشار

با توجه به آگاهی از اهمیت اسباب بازی و نقش بازی در تربیت کودکانی که آینده سازان جغرافیای خود هستند و دیر یا زود وارد جامعه بزرگتری می شوند، اهمیت داشتن اسباب بازی برای تمامی گروه های سنی و اقشار مختلف دو چندان می شود. برای داشتن آینده ای سرشار از صلح و برابری، باید شرایط برابر برای رشد کودکان تضمین شود. به همین دلیل است که داشتن اسباب بازی برای همه کودکان اهمیت بیشتری پیدا می کند، اما آیا می توان برای همه خانواده ها اسباب بازی تهیه کرد؟ پاسخ به این سوال غم انگیز خواهد بود، اما همه ما می دانیم که نمی توان اسباب بازی های مناسب برای کودکان را برای همه خانواده ها تهیه کرد. بسیاری از خانواده های کم درآمد و محروم به دلیل مشکلات معیشتی فقط برای رفع بدیهی ترین نیازهای کودک تلاش می کنند و اگر دغدغه داشته باشند توانایی خرید اسباب بازی را ندارند. بنابراین، دسترسی همه کودکان به اسباب‌بازی‌ها می‌تواند یکی از دغدغه‌های بشردوستانه باشد که می‌تواند محقق شود.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *