تیزرینگ
تیزرینگ
راه‌های افزایش نور خانه در بازسازی ساختمان

راه‌های افزایش نور خانه در بازسازی ساختمان

راه‌های افزایش نور خانه در بازسازی ساختمان

نور در ساختمان همیشه نقشی حیاتی در سبک زندگی و روحیه ساکنین داشته است. مطالعات بسیاری از متخصصان روان‌درمانی منتشر شده است که استفاده از نور مناسب تاثیر فوق العاده ای در درمان افسردگی ناشی از فصل زمستان دارد. راه های زیادی برای افزایش نور در خانه وجود دارد که برخی از آنها را می توان در فرآیندهای بازسازی ساختمان به کار برد. در ادامه این مطلب از وبلاگ تیزرینگ به راهکارهای افزایش نور در حین بازسازی ساختمان می پردازیم.

نور همیشه در معماری جایگاه بالایی داشته است. بسیاری از معماران بزرگ در سراسر جهان، علاوه بر عملکرد روشنایی، بخشی از زیبایی طراحی خود را با استفاده از  تابش نور فراهم کردند. گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان یا شاهکار چراغ های رنگی مسجد نصیرالملک شیراز از نمونه های بارز این هنرمند است. لوکوربوزیه در معماری کلیسای رونشان، کلیسای Sainte Marie de La Tourette (دیر سنت ماری) و کلیسای سنت پیر در فرمینی به‌طرز استادانه‌ای با تزئینات، بافت‌ها و شکاف‌ها بازی کرده است تا نوعی از معماریِ جنبشی را با نور خورشید ایجاد کند.

شاید این روزها در آپارتمان هایی که زندگی می کنیم دیگر به ظرافت نور در ساختمان توجهی نمی شود و بالاخره به عملکرد نورپردازی آن توجه می شود اما گاهی با شناخت نورها می توان محیط زندگی خود را بهبود بخشید. .

انواع منابع نور در ساختمان را بشناسید

نور طبیعی

نور طبیعی یکی از عناصری است که تاثیر بسزایی در تغییر ماهیت فضای داخلی ساختمان دارد. یکی از مهمترین ویژگی های نور طبیعی توالی و دگرگونی آن در طول روز است که باعث حرکت و تغییر حالت در ساعات مختلف می شود.

مؤثرترین روش استفاده از نور خورشید تأمین نور ساختمان با روشنایی طبیعی است. حتی بهترین لامپ‌های رشته‌ای در مقایسه با نور خورشید برای تأمین میزان معینی روشنایی به میزان بیشتری انرژی الکتریکی برای هر مترمربع نیاز دارند و میزان بیشتری گرما تولید می‌کنند. مشارکت نور طبیعی در تأمین روشنایی هر ساختمان باید در عین توجه به مقابله با جذب حرارت نامطلوب صورت پذیرد.

نور طبیعی

نور مصنوعی

نور مصنوعی در زمینه ها و قسمت های مختلف خانه با اهداف مختلف استفاده می شود. در استفاده از نورهای مصنوعی باید به موضوع مهم رنگ توجه کرد زیرا این رنگ است که به فضا روح و جان می بخشد و در طراحی داخلی باید به روانشناسی رنگ توجه کرد. نور را نباید تنها بر اساس سلیقه انتخاب کرد. نور باید با روحیه کاربران خانه سازگار باشد. چراغ های مصنوعی به دو دسته چراغ های کاربردی و چراغ های تزئینی تقسیم می شوند.

در عملیات بازسازی ساختمان با نورهای داخل خانه چه کنیم؟

ابتدا باید تکلیف خود را در بازسازی ساختمان مشخص کنیم و چند سوال اساسی بپرسیم:

چقدر می خواهم ترکیب خانه را تغییر دهم؟

چقدر می خواهم خرج کنم؟

چقدر زمان برای بازسازی دارم؟

پاسخ به این سه سوال تا حد زیادی تکلیف ما را مشخص می کند. در هر صورت سپردن کار به متخصص بهترین گزینه است. اما با اطلاعات کلی می توانید تا حدودی طرح بازسازی را مدیریت کنید.

اصل اول در طراحی نور در بازسازی ساختمان چیست؟

اصل اول در طراحی نور در بازسازی ساختمان چیست؟

اولین اصل شناخت نورها و فضاهاست پلان خانه را در مقابل خود قرار دهید و آن را با آنچه در مورد چراغ ها آموخته اید مطابقت دهید. آیا نورهای جنوبی برای فضاهای عمومی در نظر گرفته شده اند؟ آیا نور کناری اتاق خواب ها کنترل می شود تا در ساعات اولیه صبح سرزده نباشد؟ توصیه می شود در صورت بازسازی خانه، اصول استفاده از نور طبیعی را در طراحی جدید پلان رعایت کنید. فراموش نکنید که نور جنوبی را در اتاق نشیمن و آشپزخانه خود توزیع کنید.

هنگامی که نیاز به استفاده از نور یکسان برای آشپزخانه و  پذیرایی‌تان استفاده کنید (علی‌الخصوص در پلان‌هایی با عرض کم) سعی کنید نور ابتدا به آشپزخانه بتابد. اما مسیر عبور نور تا پذیرایی را بسیار ساده و خلوت طراحی کنید. از ایجاد تاج و کمد روی میز اپن بپرهیزید تا موانع رسیدن نور به پذیرایی به حداقل برسد.

از معجزه‌ آینه غافل نشوید

در بسیاری از فضاها که نور از یک منبع وارد می شود و نور برای فضا کم است، می توان با ایجاد تونل های آینه ای نور را به فضاهای بیشتری منعکس کرد. البته باید به مسیر انعکاس نور توجه کنید تا چشم کاربران را اذیت نکند.

آجرهای شیشه‌ای را جدی بگیرید

گاهی اوقات با ایجاد دیواری از آجر شیشه ای ضمن حفظ حریم خصوصی،می توانید  نور بیشتری را وارد خانه کنید. نورها را محبوس نکنید.

پس از همه، به یاد داشته باشید که ما همیشه با محدودیت هایی در برنامه مواجه هستیم. پس وقتی سعی کردیم از نور طبیعی استفاده کنیم، نباید از نور مصنوعی غافل شویم. به هر حال اکثر اوقات هفته رنگ روز را در خانه خود نمی بینیم.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *