تیزرینگ
تیزرینگ
اگر بنگاه املاک تخلف کرد چه‌کار کنیم؟

اگر بنگاه املاک تخلف کرد چه‌کار کنیم؟

اگر بنگاه املاک تخلف کرد چه‌کار کنیم؟

تقریبا یک پای همه ملک‌هایی که در کشور خرید‌و‌فروش می‌شوند، بنگاه‌های مشاوره املاک هستند. حتی اگر ملک مورد نظر خود را در سایت ها و اپلیکیشن هایی مانند تیزرینگ پیدا کرده اید، باز هم باید به این مراکز مراجعه کنید تا حداقل یک مبایعه نامه رسمی بنویسید و کد رهگیری دریافت کنید. تعداد بنگاه‌های مشاوره املاک نیز به قدری زیاد است که معمولاً در هر خیابان یک یا دو بنگاه‌ پیدا می شود. اما همانطور که این بنگاه‌ها می توانند شما را در خرید و فروش املاک یاری کنند، در صورتی که صاحبان آن ها از مسائل حقوقی آگاهی نداشته باشند، می توانند ضرر هم به شما وارد کنند. همچنین متاسفانه برخی از صاحبان بنگاه‌ها از اعتماد خریداران و فروشندگان سوء استفاده کرده و مرتکب تخلف یا کلاهبرداری می شوند.

در این مواقع چه باید کرد و از نظر قانونی چه کاری می توانیم انجام دهیم؟ وقتی با بنگاه های املاک مشکل داریم کجا برویم؟ چگونه تخلفات  بنگاه‌ها را گزارش کنیم؟ در این مقاله به چنین سوالاتی پاسخ خواهیم داد. پس تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

خدمات بنگاه‌های مشاوره املاک

چرا برای معاملات ملکی به بنگاه‌های مشاور املاک مراجعه می کنیم؟ زیرا صاحبان این مراکز از مسائل حقوقی مربوط به خرید و فروش ملک آگاهی کامل دارند و می توانند ما را در این زمینه یاری کنند. ضمناً این بنگاه‌ها می توانند برای ما اظهارنامه رسمی بنویسند و کد رهگیری صادر کنند تا امکان فروش مجدد این ملک به دیگری وجود نداشته باشد. برای این کار آنها با توجه به تعرفه اتحادیه شان کمیسیون دریافت می کنند.

بررسی صحت مدارک

اولین کاری که یک مشاور بنگاه املاک باید انجام دهد این است که صحت اسناد مالکیت و اسناد هویتی فروشنده و خریدار را برای تأیید مالکیت و هویت تأیید کند. همچنین کد رهگیری جزء وظایف آنها محسوب می شود. به یاد داشته باشید که اگر بعداً مشکلی در این زمینه ها ایجاد شد، مشاور بنگاه املاک باید طبق قانون مسئول باشد.

چه زمانی به اتحادیه مشاوران برویم؟

ممکن است هنگام خرید و فروش ملک با مشکلات زیادی مواجه شوید که مقصر آن  مشاوران املاک باشند که عمدا یا سهل انگارانه این مشکلات را ایجاد کرده اند. پس ابتدا باید دسته ای از این مشکلات را داشته باشیم تا بدانیم برای هر کدام از آنها به کدام مرجع قانونی مراجعه کنیم. اگر در زمینه نگرفتن کد رهگیری توسط بنگاه، گرفتن کمیسیون بیش از نرخ مصوب اتحادیه و بررسی نکردن مالکیت و هویت خریدار و فروشنده دچار مشکل شدید باید برای پیگیری ماجرا به اتحادیه مشاوران املاک مراجعه کنید. در حقیقت مرجع رسیدگی به این مشکلات، مسئولان اتحادیه هستند.

هم حضوری و هم تلفنی

امکان شکایت از مشاورین املاک در اتحادیه به صورت حضوری و تلفنی وجود دارد. برای این کار با شماره 7334 تماس گرفته و مشکل را اعلام کنند.  اتحادیه در مرحله اول با تلفن و اخطار شفاهی به مشاور املاک سعی در رفع مشکل دارد. اما در صورتی که مشکل از طریق تلفن حل نشد، کمیسیون حل اختلاف اتحادیه مشاوران املاک از شما و مشاور می خواهد که با مدارک خود برای رفع مشکل به اتحادیه مراجعه کنید. البته اگر قصور و خطای مشاور املاک باعث ضرر شما شده و این مشکل ثابت شود، اتحادیه از مشاور می خواهد که خسارت وارده به شما را پرداخت کند. همچنین در قانون بند 28 نظام صنفی برای اصناف مجوزدار و ماده 27 اصناف بدون مجوز پیش بینی شده است تا اگر مثلا اتحادیه نتوانست مشاور را نسبت به پرداخت خسارت راضی کند، بنگاه املاک با کمک نیروی انتظامی پلمپ شود.

از جعل سند تا کلاهبرداری

از جعل سند تا کلاهبرداری

برخی از مشکلات نیز ممکن است در خرید‌و‌فروش ملک برایتان پیش بیاید که اتحادیه نمی‌تواند به آن‌ها ورود کند. مثلاً ممکن است مشاور املاک از مدارکی که شما به‌عنوان امانت نزد او گذاشته‌اید سوءاستفاده کند. یا سندی در معاملات املاک جعل کند یا با یک طرف معامله تبانی کند و از طرف دیگر کلاه‌برداری کند. مرجع رسیدگی به این موارد مراجع قضایی هستند که شامل شورای حل اختلاف، دادسرا، دادگاه و حتی سازمان تعزیرات حکومتی می‌شود.

شورای حل اختلاف، دادسرا و دادگاه

حال سوال این است که چه زمانی به کدام مرجع قضایی مراجعه کنیم؟ در صورتی که مشاور املاک به دلیل سهل انگاری به شما خسارت وارد کند و موجب مسئولیت مدنی و قانونی شود، می توانید به شوراهای حل اختلاف مراجعه و موضوع را پیگیری کنید. اما در صورت وجود عمل مجرمانه ای مانند جعل سند توسط مشاور املاک می توانید به دادسرا مراجعه و پس از مختومه شدن پرونده و طرح شکایت به دادگاه کیفری مراجعه کنید.

یک راه دیگر برای پیگیری مشکلات

این روشی است که به یاد داشته باشید که اگر بنگاه املاک بدون مجوز بود یا مجوزش لغو شد یا به گران‌فروشی خدمات که همان دریافت کمیسیون اضافی است، به غیر از اتحادیه مشاوران املاک، می‌توانید شکایت‌تان را نزد سازمان تعزیرات حکومتی هم ببرید. این سازمان همچنین می تواند به صاحبان بنگاه های املاک اخطار دهد، کسب و کار را پلمپ کند و یا حتی پروانه کسب آنها را به دلایل فوق لغو کند.

اکنون که ملک مورد نظر خود را در تیزرینگ پیدا کردید، می توانید برای نوشتن اظهارنامه رسمی و دریافت کد رهگیری به شرکت های مشاور املاک مراجعه کنید. خیالتان هم راحت است زیرا در صورت تخلف یا اشتباه مشاوران املاک، می دانید که چگونه موضوع را تا گرفتن حق خود پیگیری کنید.

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *