تیزرینگ
تیزرینگ
بهترین طبقه برای سکونت کدام است؟

بهترین طبقه برای سکونت کدام است؟

بهترین طبقه برای سکونت کدام است؟

همیشه این نگرانی برای خریداران و مستأجران خانه وجود دارد که بهترین طبقه برای سکونت کدام است؟
پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد. تمامی عوامل مربوط به انتخاب بهترین طبقه بر اساس سایت‌پلان و همچنین ساختمان های مجاور قابل تغییر می باشد. توصیه می شود قبل از ورود به ساختمان و بازدید از محل مورد نظر در ساختمان قدم بزنید. ارتفاع ساختمان های اطراف را بسنجید. عرض معابرهم‌مرز با ساختمان را در نظر بگیرید و چشم‌انداز هر کدام از جناحین ساختمان‌ را در ذهن خود بازنمایی کنید.

وقتی سایت‌پلان ساختمان را از نظر گذراندید به نکات زیر توجه کنید:

۱- رفت و آمد و دسترسی

واضح است که دسترسی در طبقه اول بهتر از تمام طبقات ساختمان است. امروزه تقریبا اکثر آپارتمان ها دارای آسانسور هستند، اما هنوز هم می توانید آپارتمان های بدون آسانسور پیدا کنید. در این ساختمان ها زندگی در طبقات بالا بسیار سخت است زیرا برای رسیدن به خانه باید از پله های زیادی بالا و پایین بروید. حتی اگر ساختمان دارای آسانسور باشد احتمال خرابی آن وجود دارد و در زمان خرابی به دلیل استفاده از پله به کمر شما فشار زیادی وارد می شود.
اگر خانواده جوانی هستید، احتمالاً با این موضوع مشکل چندانی نخواهید داشت. اما اگر مسن هستید و کمر و پا درد دارید یا یکی از اعضای خانواده تان (مثلا پدربزرگ و مادربزرگ) پیر است، احتمالاً انتخاب طبقات پایین به خصوص طبقه اول برای شما مناسب تر است.
در آپارتمانی که آسانسور ندارد، انتخاب طبقات پایین تر، رفت و آمد را به خصوص برای افراد مسن آسان می کند.
اگر آپارتمانی که می‌خواهید بخرید یا اجاره کنید، آسانسور ندارد و از طرفی شما اهل مراوده‌ زیاد با فامیل‌هایتان هستید با خرید یا اجاره طبقات بالا باید قیدِ مهمانی دادن به افراد مسن فامیل را بزنید.
نکته بعدی در مورد دسترسی به طبقات بالاتر این است که در حوادث غیرمنتظره مانند زلزله یا آتش سوزی، اگر آپارتمان راه پله فرار اضطراری نداشته باشد، افراد ساکن در آن طبقات در معرض خطر بیشتری قرار می گیرند. حتی اگر ساختمان مجهز به پله های فرار باشد، باز هم تخلیه طبقات بالا به زمان بیشتری نیاز دارد.

۱- رفت و آمد و دسترسی

۲- گرمایش و سرمایش

این به شدت به ساختمان های همسایه بستگی دارد. به خاطر داشته باشید که ساختمانی که قصد خرید یا اجاره آپارتمان در آن را دارید بالاتر از ساختمان های همسایه است. در این صورت مشکلی که همیشه در مورد سردی طبقه اول مطرح می شود مربوط به طبقاتی خواهد بود که بالاتر از ساختمان های مجاور قرار دارند کوران باد وقتی در مقابلش مانعی نمی‌بیند، بی‌رحم است.
اما در کل باید باور داشت که طبقه اول (بر روی پیلوت) همیشه سردتر از طبقات دیگر است. اگرچه وجود لابی در ساختمان ها تا حدودی این مشکل را کاهش می دهد، اما در فصل سرما به دلیل فعال نبودن وسایل گرمایشی در پیلوت‌ها، در طبقه اول با کف سرد مواجه خواهیم شد. این مشکل گاهی اوقات با نصب سیستم گرمایش از کف قابل حل است که مستلزم هزینه های اضافی است.
البته طبقات بالای ساختمان در فصل تابستان همین مشکل را دارند و برای خنک شدن خانه باید از برق بیشتری استفاده کنید.
به طور کلی، طبقه اول آپارتمان ها در زمستان سردتر و طبقه آخر در تابستان گرمتر است. در نتیجه این طبقات نسبت به سایر طبقات ساختمان انرژی بیشتری مصرف می کنند.

۳- چشم‌انداز

یکی از بهترین ویژگی های طبقات بالای ساختمان ها نمای خوب آنهاست. در طبقات بالا می توانید منظره خوبی از شهر ببینید که مطمئنا بر روحیه شما تاثیر می گذارد. از طرفی طبقات پایینی دید خاصی ندارند. واضح است که این سوال به ساختمان های مجاور بستگی دارد. یک ساختمان 10 طبقه را در مقابل یک ساختمان 12 طبقه تصور کنید. دیگر تفاوت چندانی بین چشم‌اندازه  طبقه دهم و طبقه اول وجود ندارد.
از سوی دیگر، ساختمان های مجاور و مقابل اغلب نفوذ نور را به طبقات پایین کاهش می دهند. از این منظر، هرچه بالاتر بروید، نور بیشتری در مقابل شما وجود دارد.
بنابراین اگر به منظره و نور اهمیت می دهید، طبقات پایین انتخاب مناسبی برای شما نیست.

۳- چشم‌انداز

۴- آلودگی صوتی

علاوه بر سر و صدای ترافیک در پارکینگ و حیاط، گاهی اوقات طبقات پایین مجبورند سر و صدای ماشین های عبوری در خیابان و سر و صدای ساکنان محل را تحمل کنند. به طور کلی برای در امان ماندن از صدا باید تا حد امکان از زمین دور باشید.
البته یک ویژگی‌ مثبت طبقه اول این است که دیگر نگران سر و صداهایی که ممکن است برای طبقه‌ زیر شما پیش بیاید نیستید. اگر بچه های پر سر و صدا و پر جنب و جوش دارید، اگر در طبقات بالا زندگی می کنید، حتما شاهد اعتراض همسایه های پایین خواهید بود.

۵- امنیت

طبقات پایین نسبت به طبقات بالا برای سارقان طعمه‌های مناسب‌تری هستند. زیرا آنها راحت تر می توانند وسایل دزدیده شده را از ساختمان خارج کنند و  در صورت لو رفتن راحت‌تر می‌توانند فرار کنند. بنابراین اگر قصد خرید طبقات پایین ساختمان را دارید، مطمئن شوید که واحد شما به وسایل ایمنی کافی مجهز است.

به این موارد می‌توان فشار آب یا احتمال نشتی سقف را به عنوان نقائص طبقه آخر ساختمان‌ها اضافه کرد. اما ما بر این باوریم، ساختمانی مناسب است که در طراحی و اجرا، فکری برای این معضلات کرده باشد و به خودی خود این معیارها را نمی‌توان معیاری پیرامون ضعف آن طبقه محسوب کرد.

با تمام آنچه گفته شد، انتخاب طبقه ای که ترجیح می دهید هنوز به عهده شماست، اما همیشه به یاد داشته باشید که اعتدال راه نجات است. طبقات میانی ساختمان‌ها با کنتراستی کمتر مزایای طبقات زیرین و فوقانی را با هم دارند.

به صفحه اصلی تیزرینگ سر بزنید

Rate this post
اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *